agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

taalondersteuning

Sinds januari 2002 doet de locatie Lupinesingel mee aan Voor- en Vroegschools Educatie (VVE). Dit is een taal stimuleringsprogramma, om de taalachterstanden al in een vroeg stadium, te beginnen op de peuterspeelzalen, aan te pakken.

 

 

 

Met de start van het schooljaar 2012-2013 zijn we begonnen met een nieuwe methode, Kleuterplein, om de taal van onze kleuters nog meer te bevorderen. Kleuterplein stimuleert door middel van allerlei activiteiten en thema’s niet alleen de woordenschat en het taalgebruik van de kinderen, maar ze werkt juist aan de totale ontwikkeling van kinderen in groep 1 en 2. Verschillende dagdelen zijn er in de groepen 1 en 2 ook onderwijsassistenten werkzaam, om extra handen in de klas te hebben. Alle leerkrachten en onderwijsassistenten die met Kleuterplein werken, volgen ook nascholing op dit gebied.

Meer informatie over Kleuterplein vindt u in de onderstaande presentatie:
Kleuterplein presentatie (pdf)


Neveninstromers op school
Op onze school worden met enige regelmaat kinderen ingeschreven die nog maar net in Nederland zijn aangekomen. 

Als deze leerlingen (ook wel neveninstromers genoemd) op De Stromen beginnen, starten wij met het aanleren van zoveel mogelijk woorden en begrippen in het Nederlands. Deze woorden hebben meestal te maken met dingen in en rondom de school. De kinderen oefenen deze begrippen met een onderwijsassistent, die daar extra tijd voor vrij maakt. Kinderen krijgen daarnaast een krasblad, een weektaak, waarop taken staan die de kinderen die week moeten maken. Zij maken deze werkjes zelfstandig, met de onderwijsassistent of met een maatje. Alle neveninstromers krijgen een maatje, dit is een ander kind uit de klas, die de neveninstromer wegwijs maakt op school en in de klas en die kan helpen bij het werken. Na enige tijd kan de neveninstromer meedraaien in de groep waarin hij of zij zit.

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders