agenda
 • 27 november 2018

  GO! BTS

  14:45-15:45

 • 29 november 2018

  Groepsbespreking| groepen 1-4 vrij

 • 29 november 2018

  NB 7

groep 5


Schooljaar 2018 – 2019

Oktober 2018

Inmiddels zijn we met groep 5 al weer bijna 2 maanden aan het werk.

Natuurlijk was het best even wennen om 2 meesters te hebben, maar we zijn nu goed aan elkaar gewend.

En wat hebben we al veel dingen met elkaar gedaan.

Natuurlijk hebben we veel gerekend, taallessen besproken en gemaakt, gelezen en veel spellingoefeningen gedaan. Met begrijpend lezen krijgen we lessen via “Nieuwsbegrip” en leren we tegelijk allerlei zaken die in het nieuws zijn. Daar zitten soms best wel lastige onderwerpen bij.

Ook zijn de vakken aardrijkskunde, natuur en geschiedenis dit jaar heel serieus.

We kennen al wat topografie, weten hoe mensen in de tijd van de hunebedbouwers en de trechterbekervolkeren leefden, maar ook hebben we al veel geleerd over de natuur. Elke week bespreken we een “Plant van de week”. Binnenkort zullen we de eerste toetsen hierover krijgen. Dat is best wel een beetje spannend.

Maar ook met tekenen en muziek zijn we al goed bezig geweest, we tekenden zoals Escher, maakten heel kunstzinnige handen en we hebben elke week een ander instrument besproken, zoals de gitaar, de ukelele, de bongo’s, de kazoo de melkbus (!!!), de djembé en de klarinet. En natuurlijk hebben we ook heel veel nieuwe liedjes geleerd. Met de gitaar als begeleiding is dat vaak wel heel gezellig. We worden, volgens de meesters, een echte “zangklas”.

 

Ook hebben we al een verkeersles op het plein gehad en hebben we met elkaar drie zwemlessen in zwembad “Aquarijn” gehad.

Na de herfstvakantie zullen we beginnen met de spreekbeurten.

_____________________________________________________________________________________________

 Augustus 2018

Eindelijk is het zover! Meester Peter en meester Johan moesten er 42 jaar op wachten. Want in het jaar 1976 slaagden wij op de toenmalige Pedagogische Academie in Oegstgeest. Daarna werkten wij op verschillende scholen. Enkele jaren geleden kwamen wij weer samen op De Stromen en nu gaan we zelfs samenwerken in een en dezelfde groep. Wat een feest en we hebben er heel veel zin in, zeker met de 22 kanjers van kinderen.

Op deze pagina kunnen jullie dit jaar lezen wat we in groep 5 gedaan hebben of nog zullen gaan doen. Dit jaar heeft de groep 22 kinderen. Eind groep 4 werd afscheid genomen van Eva en Sem. Erg jammer! Maar we hebben er een kanjer voor terug-gekregen: Matthijs. We hebben gemerkt dat je je al snel thuis voelt in deze groep.

Op de maandag t/m de woensdag staat meester Johan voor de groep en op de donderdag en vrijdag zal dat meester Peter zijn. Hij is ook om de veertien dagen op de woensdag aanwezig. Op de maandag en de donderdag is juf Linda aanwezig voor extra ondersteuning aan de groep.

De start van het schooljaar was natuurlijk voor iedereen heel spannend. Bijna iedereen had weer zin in de start van een nieuw jaar. In de klas begonnen we te vertellen over wat we meegemaakt hadden in de vakantie en waar we allemaal waren geweest. Daarna spraken we over de klassenregels en gingen we lekker aan het werk.

In de tweede week konden de kinderen ’s avonds aan de ouders laten zien welke vak-ken we in de klas doen en welke boeken en werkboeken we daarbij gebruiken. Fijn dat zoveel ouders aanwezig waren en zich lieten informeren door hun kinderen.

In de vierde week worden de oudervertelgesprekken gehouden. Wij ervaren deze gesprekken als waardevol waardoor we u als ouder, maar ook de leerlingen beter leren kennen.

We gaan er met elkaar een fijn en gezellig jaar van maken en hopen weer veel nieuwe dingen te leren.

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders