agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 5


Welkom op de pagina van groep 5

Hallo,

Welkom op de klassenpagina van groep 5 van de locatie Batenstein. Op deze pagina kunnen jullie dit jaar lezen wat we in groep 5 gedaan hebben of nog zullen gaan doen. Dit jaar heeft de groep 29 kinderen. Eind groep 4 werd afscheid genomen van Christian, Romy en Femke. Erg jammer! Maar we hebben er twee kanjers voor teruggekregen: Eline en Björn. We hopen dat jullie je snel thuis zullen voelen bij ons.

Op de maandag t/m de donderdag staat meestal meester Johan voor de groep en op de vrijdag zal dat juf Ancilla zijn. De start van het schooljaar was natuurlijk voor iedereen heel spannend. Bijna iedereen had weer zin in de start van een nieuw jaar. In de klas begonnen we te vertellen over wat we meegemaakt hadden in de vakantie en waar we allemaal waren geweest. Daarna spraken we over de klassenregels en gingen we lekker aan het werk.

In de tweede week konden de kinderen ’s avonds aan de ouders laten zien welke vak-ken we in de klas doen en welke boeken en werkboeken we daarbij gebruiken. Fijn dat zoveel ouders aanwezig waren en zich lieten informeren door hun kinderen.

In de vierde week hadden wij de oudervertelgesprekken. Het waren waardevolle ge-sprekken waardoor we u als ouder, maar ook de leerlingen beter hebben leren kennen.

We gaan er met elkaar een fijn en gezellig jaar van maken en hopen weer veel nieuwe dingen te leren.


December 2017

De periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie is weer voorbij gevlogen. Als we terugkijken hebben we onwijs veel gedaan met elkaar en hebben we weer heel veel geleerd. Tussen het leren door hebben we ook gezellige dingen met elkaar gedaan. Zo hebben we begin november meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Wanneer je ‘s ochtends ontbijt begin je de dag natuurlijk veel beter op school dan wanneer je thuis een broodje eet. Het was lekker, voedzaam en vooral gezellig. Wij melden ons weer aan voor volgend schooljaar!

Verkeersles op het plein

De tweede verkeersles op het plein werd gehouden op dinsdag 14 november. Het weer was beduidend minder dan de vorige keer. Echter alle kinderen deden goed mee om met hun fiets te slalommen, over een balk te rijden, een kruispunt te passeren met waarbij het kijken in de juiste richting  en het handuitsteken werd geoefend.

Het Sinterklaasfeest

Dit jaar zouden de kinderen op school een heel ander Sinterklaasfeest gaan vieren dan in de groepen 1 t/m 4 in de vorige jaren. In groep 5 zouden enkele weken voor dat Sint op school zou komen lootjes worden getrokken.  Het was een spannende loting waarbij werd afgespro-ken om pas na aan het eind van de ochtend de namen zouden worden genoemd bij de ge- maakte surprises. Bij meer dan drie kwart van de groep was dit het geval. Een compliment voor de kinderen die hun mond gesloten hielden. Bovendien waren er prachtige surprises bij. Wat was daar hard aan gewerkt. Hartelijk dank namens alle kinderen.
Toen Sint op school was ontvangen,  gingen alle kinderen en de meester naar ons eigen lokaal. Daar deden we het Sinterklaasganzenbordspel.  Als de beker op een bepaald nummer kwam moesten er bijvoorbeeld twee surprises worden uitgepakt, moest er een quizvraag worden beantwoord, moest iemand in de zak staan, kreeg iemand een spekje of moest iemand een tijdje een Sintkleurplaat kleuren. Natuurlijk waren de surprises het spannendst om te openen. Voor de kinderen die (bijna) als laatsten aan de beurt kwamen was het wel heel lang wachten. Fijn dat de Sint ook nog even in de klas kwam kijken samen met de Pieten, die natuurlijk weer pepernoten gooiden in de klas. Nadat we het klassencadeau ontvingen werd er, met Sint en Pieten, nog een klassenfoto gemaakt en ging de Sint weer verder naar de volgende groep.

Het was een hele leuke dag.

Nu zitten we in de laatste week voor de kerstvakantie. We zijn druk aan het zingen voor de kerstviering en hebben de klas al omgetoverd tot een kerstklas. Tussendoor zijn we ook druk bezig met de andere lessen zoals rekenen, taal, spelling, geschiedenis, nauur enz. Nog even en dan hebben we 2 weken vakantie. Een vakantie waarin we kerst en oud en nieuw gaan vieren. Wij wensen jullie vooraf hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2018!


Oktober 2017

Oudervertelgesprekken

In de maand september werden de oudervertelgesprekken gehouden tussen de ouders, juf Ancilla en meester Johan. Fijn dat het meeste ouders het enqueteformulier hebben ingevuld. Met de inhoud van dit formulier en de toelichting van de ouders hebben we een veel infor-matie ontvangen over uw kind. Dank u voor de medewerking. Wij vonden het fijn om op deze manier kennis te maken met de ouders van de kinderen.

Verkeersles op het plein

Op dinsdagmiddag 26 september hebben we verkeersles op het schoolplein gehad o.l.v. de verkeersvakleerkracht Nelleke de Kort. Fijn dat alle kinderen een goede fiets bij zich hadden.
De kinderen werden in drie kleinere groepjes verdeeld. Een groep moest oefenen in het rechtsaf en linksaf gaan bij een kruispunt. De kinderen moesten goed over hun rechter- en linkerschouder kijken en dan hun hand uitsteken. Een andere groep moest slalommen met hun fiets tussen pionnen. De derde groep moest ook een parcours met bochten afleggen en dan eindigen met een paniekstop.

Het was een hele leuke les en de kinderen hebben er veel van geleerd. Ik hoop dat ze daar op de weg ook hun voordeel mee kunnen doen en zo veilige verkeersdeelnemers worden.

Actie St-Maarten

Enige weken geleden hebben we met het vak begrijpend lezen een tekst gelezen en vragen en opdrachten gemaakt over de orkaan Irma op St-Maarten. Ook hebben we de uitzending van het Jeugdjournaal over dit onderwerp bekeken. We waren onder de indruk van de gro-
te verwoestingen die deze orkaan op het eiland had aangericht. Met elkaar hebben we in de klas afgesproken om geld op te halen voor de slachtoffers van deze ramp. Ook groep 5 haalt lege flessen en geld op en doet mee met de actie van de school. De kinderen hebben al heel veel flessen of geld meegenomen naar school. Vriendelijk dank voor alle bijdragen.
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders