agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 5


Schooljaar 2019-2020

Februari 2020

Naar Parkvilla!
Afgelopen maandag zijn we met de groep naar Parkvilla geweest. We hebben daar een workshop “reliëf in klei” gevolgd. Van tevoren hebben de kinderen informatie gekregen over hiërogliefen bij de Egyptenaren. Daarna hebben zij hun naam in hiërogliefen geschreven en een ontwerp gemaakt. 
In Parkvilla kregen de kinderen allemaal een stuk klei en zij maakten daar een tablet van. Daarna kregen zij uitleg over het “uitdiepen” van de vormen, of het “omhoog halen” van de vormen op hun kleitablet, zodat er een reliëf ontstaat. Alle kinderen hebben een prachtig werkstuk gemaakt. Veel kinderen hebben hun werkstuk al meegenomen naar huis, sommigen laten hun werkstuk drogen op school en drie werkstukken zijn door Parkvilla uitgekozen om in hun klei oven gebakken te worden. Deze werkstukken kan ik over een week of drie ophalen.
Graag willen we alle ouders bedanken voor het rijden en het meedenken daarover! 
 
    
 
De afgelopen tijd hebben we ook weer een praktische verkeersles gedaan op het plein. Dat was behoorlijk uitdagend, vanwege alle storm.
De kinderen hebben goed geoefend met hun fietsvaardigheid. Fijn ook dat er weer hulpouders bij waren!
 
Inmiddels hebben al veel kinderen hun spreekbeurt gehouden in de klas. En hoewel zij dit al regelmatig hebben geoefend, in de vorige groepen, merken we dat veel kinderen het spannend vinden. Helemaal niet gek: iets vertellen voor de klas is ook spannend! Wij genieten enorm van de prachtige en soms ontroerende spreekbeurten die we te zien krijgen in de klas. Geweldig! 
 
 

Oktober 2019

Afgelopen week hebben de leerlingen in groep 5 een les over zintuigen gehad. Hierbij werden verschillende proefjes gedaan waarbij alle zintuigen gebruikt moesten worden. September 2019

De eerste week in groep 5 zit er al weer op! Het was fijn om iedereen weer te zien, na een fijne zomervakantie. Wat zijn jullie gegroeid allemaal!

Deze week stond in het teken van elkaar (weer) leren kennen. We hebben kleine spelletjes in tweetallen of kleine groepjes gedaan en zijn begonnen met de rekenstof en de taal- en spellinglessen van groep 5. Dat is alweer wat lastiger en wat meer werk dan in groep 4.

Wat ook nieuw is is dat handvaardigheid gegeven wordt door juf Hanneke en dat we Engels krijgen! Bij de Engelse les hebben we familie woorden geleerd: mother, father, aunt, uncle, brother and sister. De kinderen (en wij!) waren erg enthousiast!

Het wordt vast een geweldig jaar!

 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders