agenda

Niets van 19 augustus 2017 tot 1 september 2017.

groep 2/3

IMG_6446


juni 2017
schoolreisje naar avifauna


mei 2017
natuureducatie leven in de sloot


april 2017
Techniek ochtend 11 april:
We hebben samen met elkaar gesproken over hoe je sterk iets kunt bouwen. De kinderen moesten van spekjes en spaghetti een zo hoog mogelijk bouwwerk maken. We kwamen erachter dat als je bouwt in de vorm van een driehoek, dat het dan sterk is en niet steeds omvalt. Het was super leuk om te doen!
Ook hebben we met een treinbaan van duplo een baan gebouwd met als doel dat de trein helemaal rond kon gaan, ook met de wissels erbij. Het was leuk om samen na te denken hoe de baan moest lopen zodat de trein ook echt kon rijden.
We hebben samen telefoons gemaakt van bekertjes en een touw. We hebben ontdekt dat als het touw strak is je elkaar kon verstaan. Ook met zijn vieren lukte het als de touwen elkaar maar raakten. Wat een geweldige ontdekking was dat.
Voor beer gingen we een stoel maken van papier. We leerden dat papier best slap is, maar als je het vouwt dat het sterk kan zijn. Het was een super leuke ochtend.
We spelen graag op de gang met de Kapla en genieten van het nieuwe speelkleed dat we ook op de gang kunnen gebruiken met de auto’s.
 
Voor de goede doelen week hebben we geld ingezameld in de klas en ook lege flessen. Groep 2 ging ze samen met juf Linda en de moeder van Naomi, inwisselen bij de winkels.
 

maart 2017

We zijn vaak met rekenen buiten. Lekker bewegend en spelend leren. Zelfs met klokkijken gaat dat prima!
 
Maar gymmen vinden we ook heel fijn. Iedere dinsdag en donderdag maken we plezier!
 

februari 2017

Groep 2 is druk met het maken van kralenplanken. wat zijn ze trots!
 
Op 14 februari zijn we naar een muziekvoorstelling geweest in een écht theater!
We gingen daar met de bus heen.

Rollen in de sneeuw!


januari 2017

We kunnen al goed rekenen! We doen dat op vele manieren met elkaar.


december 2016
Kerstfeest
We hadden een toneelstuk geoefend voor de kerstviering. Juf Mylene had een mooi prentenboek. Het heette Engel. We hebben dit boek gespeeld. Het boek werd voorgelezen door een meisje uit onze klas, dat was echt heel knap. De andere kinderen speelden het verhaal, dat ging heel goed. Juf Mylene had zelfs een ballon met helium geregeld, dat maakte het wel heel leuk! Het was een gezellig en mooi feest met de hele locatie.
img_20161222_1849292 img_20161222_1903150
Sinterklaasfeest 5
Sinterklaas kwam aan op een tandem. Toen sinterklaas in de speelzaal was mochten wij met de hele klas ook daar heen. We hebben laten zien dat we goed kunnen dansen, zingen en kunstjes doen. Het was erg gezellig. Daarna hebben alle kinderen een cadeau gekregen.
In de klas hebben we een spelletjescircuit gedaan en heerlijk met elkaar pannenkoeken gegeten. Bedankt aan de moeders die de pannenkoeken hadden gebakken. Het was een gezellig feest.

dsc_0698 dsc_0845 img_7182 img_7184 img_7199 img_7217 img_7223 img_7227 img_72382016-12-05-09-35-58 2016-12-05-08-44-40


november 2016
Op 9 november hadden we het nationaal schoolontbijt. We hebben gezellig met elkaar gegeten!

img_3857 img_3859


oktober 2016
Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema post. De kinderen zijn er enthousiast mee aan de slag gegaan!
foto-5
foto-4 foto-3
foto-2 foto-1
Rekenles:
glasbakMet rekenen leren we heel veel. We leren hoeveel iets samen is, we leren om geld te tellen, we leren om getallen te splitsen. Ook leren we waarom we getallen hebben en wat ze betekenen. We zijn daarvoor naar buiten geweest, met ons rekenschriftje en hebben de getallen die we zagen opgeschreven.
Zo hebben we geleerd, dat er telefoonnummers zijn, dat lantaarnpalen nummers hebben, auto”s nummerborden hebben, putten nummers hebben, dat de elektriciteitspunten nummers hebben in de flat. Huisnummers en nummers op de brievenbussen zijn. Het was erg leuk.
 rekenles rekenles5

Gym:
gym1op dinsdag en donderdag gymmen wij in de grote gymzaal. Dat is heel gaaf!
Op de foto’s ziet u dat we leren om te knotsballen, te badmintonnen en kunstjes te maken als echte acrobaten.

gym2 gym3

Bibliotheek:
1 keer in de 6 weken gaan we naar de bibliotheek in basisschool Het Startblok. Daar is een klas als bibliotheek ingericht voor kinderen. We mogen daar allemaal 1 boek uitzoeken. De juf leest dan voor uit de prentenboeken die groep 2 kiest, groep 3 kiest meestal een boek die ze als zelf kunnen lezen. Er zijn daar hele leuke boeken.

bieb bieb1


September 2016

Thema: Thuis
We werken de komende eerste 4 weken over het thema thuis. We lezen er boeken over, maken er werkbladen over, leren woorden bij dit thema. Ook zingen we liedjes met het digibord of met juf Joke met de gitaar. Deze week hebben we het lied ‘In Holland staat een huis’ geleerd.
1We starten elke rekenles met een activiteit met groep 2 en 3 samen. Deze keer moest 1 kind vingers laten zien, de andere 2 kinderen tellen de vingers. De 1 zoekt het cijfersymbool erbij en de ander zet het aantal vingers op het rekenrek.
We zijn afgelopen maandag voor het eerst naar de bibliotheek foto 4geweest.
1 keer in de 6 weken bezoeken we de bibliotheek, deze is in een andere basisschool. Elk kind mag 1 boek uitkiezen, deze ruilen we met elkaar in de klas. Vlakbij deze school is een hele leuke speeltuin, daar hebben we op de terug weg nog even gespeeld.

3Gymmen
We gymmen op dinsdag en donderdag in de grote gymzaal. Dat is echt heel leuk! Deze week gingen we zwaaien aan de touwen, de wendsprong over de kast leren, balanceren over de omgekeerde bank, ballen mikken in de kast, en tellen hoe vaak we de ballon konden overtikken zonder dat deze op de grond viel.
Voor de veiligheid vragen wij u om de kinderen zonder kettingen, armbanden naar school te laten gaan. Alle meisjes moeten de haren in een staart zodat ze altijd goed kunnen zien wat er gebeurd.
 5
Voorleesstoel
We zijn gestart met de voorleesstoel. Kinderen van groep 3 mogen een bladzijde voorlezen uit een boek, dan klappen we natuurlijk heel erg hard als iemand dat durft. Zo leren we aan de hele klas te laten zien wat we al kunnen.

Dan zijn we blij en erg trots.


 augustus 2016 

Hallo allemaal,

Wat was de vakantie heerlijk, maar we hebben ook genoten van de eerste week van het nieuwe schooljaar. Super fijn om alle kinderen en ouders weer te zien!
De nieuwe kinderen van groep 2 hebben het super goed gedaan de eerste week. Ze hebben gezellig gespeeld en doen waar het kan mee met de taal en rekenspelletjes van groep 3. Voor de kinderen in groep 3 was het best even wennen. “Wanneer gaan we spelen?” werd er regelmatig gevraagd. Gelukkig hebben we nog gewoon een bouwhoek en een huis bij onze klas.
Wij hebben heel veel zin in een heel gezellig schooljaar!

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders