agenda

Niets van 19 augustus 2017 tot 1 september 2017.

groep 7/8

IMG_6476


Mijn schoolherinneringen
Ismaïl: het was een leuke schooljaar ik begon in groep 4 toen had ik meester Wilco, meester Wilco was heel aardig. Toen ik naar groep 5,6 ging had ik juf Marieke zij heeft mij ook heel veel geleerd. Toen ik naar groep 6,7 ging had ik meester Jan die ik nu drie jaar heb deze schooljaar was ook leuk en het laatste jaar had ik ook meester Jan in het begin van het schooljaar hadden we heel veel toetsen en in februari stond het niveau vast ik ben op kamp geweest 3 dagen. Ik heb van deze schooljaren genoten

Maxi: Ik zat hier op school al sinds groep 1 toen zat ik bij juf Mylene en in groep 2 ook. Toen ik in groep 3 zat het ik juf Ruth ze is heel aardig. In groep 4 had ik meester Wilco toen had ik voor het eerst een meester voor de klas. In groep 5 had ik juf Marieke en juf Mariette en in groep 6 ook ze zijn heel lief. Toen ik in groep 7 zat had ik weer meester Wilco. En in groep 8 heb ik meester Jan hij is de strengste leerkracht maar hij geeft wel goed les. Het waren mooie schooljaren.

Anwar Zaaj: het begon in groep 1, ik zat bij juf Mylene mijn moeder was zwanger en ik was toen als ukkepuk op school gekomen. Toen groep 2, ook juf Mylene ze kwam op huisbezoek en vond dat ik een grote televisie heb. Toen groep 3 juf Ruth ik begon te rekenen. Toen groep 4, meester Wilco een lieve meester. Toen groep 5 bij juf Marieke Neerings en groep 6, 7, 8 bij meester Jan, een goede strenge meester die goede niveaus geeft. Kamp was heel leuk vooral het zwemmen was heel erg leuk. En nu de musical ik hoop op een fijne avond. Het waren goede tijden nu nog wennen aan de middelbare school. Dag school.

Gylmar: in groep 1 had ik juf Anne ze was aardig en heel lief. In groep 2 had ik juf Mylene en daar had ik ook veel vrienden gekregen zoals Habiil Arjen en Damian in het was een leuke tijd in groep 8 gingen we naar kamp het was leuk en nu ga ik naar Bonaire het was een leuk tijd.

Eliona: het begon in groep 6 ik was net hier heen verhuisd ik kreeg meteen een nieuwe vriendin Nisrin ze was aardig en behulpzaam en ze hielp me met alles toen ik nieuw was in groep 7 kreeg ik een van de beste meesters in de klas meester Wilco hij was behulpzaam had geduld een luisterde heel goed naar anderen toen kreeg ik hele goeie vriendinnen Eva, Imaan, Sanantha, Deega en Maxi ik had het jaar niet gehaald zonder hun groep 8 werd een van de beste school jaren ik kreeg mijn lievelingsmeester in de klas ik ging op kamp mocht de musical doen en ik ga van deze school af met een goed gevoel over me zelf mijn vriendinnen mijn niveau en met een goed gevoel over mijn toekomst daarom wil ik meester Jan Wilco en alle andere leraren bedanken voor hun harde werk om er te voor zorgen dat ik en alle andere leerlingen van school af gaan met een goede gevoel.

Sanantha: vroeger in groep 1 was ik heel verlegen en in groep 2 durfde ik meer ik voelde me veilig bij Nisrin ze hielp me met alles in groep 3 leerde ik woorden schrijven zoals: vis ,ring ,buik. Groep 4 gingen we pas uit elkaar ik was met groep 3 in een gemengde klas toen ontmoete ik Imaan Deega zij werden me bff’s en groep 6 ontmoete ik Eliona zij is ook me bff geworden toen werden we met ze vieren een groepje en ik had hele leuke juffrouw juf Marieke en juf Mariette groep 7 ik kreeg een hele leuke meester meester Wilco dat was een hele leuke jaar groep 8 ik kreeg de allerbeste meester die ik nooit kan vergeten in me hele leven ik wil de Stromen bedanken voor al jullie hulp ik zal zeker terug komen.

Arjen: ik heb heel veel geleerd op school daar ben ik heel dankbaar voor, jammer dat ik moet gaan van deze school ik hoop dat ik op het Ashram echt leuk word. meester Jan en Wilco hebben mij de laatste jaren echt geholpen om vooruit te gaan maar ook alle andere leerkrachten hebben mij geholpen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt zoals Damian, Habiil, Gylmar, Armin jammer dat Gylmar weg gaat naar Bonaire ik zal je missen.de stromen was leuk helaas ga ik weg.

Damian: Toen ik in groep 1 bij juf Mylene kwam, vond ik het aan het begin heel eng. Ik kende niemand daar. Ik werd goede vrienden met Arjen, Habiil, Gylmar en Fouad. In groep 2 vond ik het al een stuk minder eng, ik kende de juf al goed en ik had veel vrienden. Toen ik naar groep 3 ging, kreeg ik een andere juf, juf Ruth. Ik raakte heel snel gewend. In groep 3 leerde we ook schrijven en lezen. In groep 4 werd meester Wilco onze meester, ik heb heel veel van hem geleerd, o.a. tafels. Ik was nog steeds goede vrienden met Habiil, Gylmar, Arjen en Fouad, maar toen leerde ik Armin kennen. Armin werd ook een van mijn beste vrienden. Tijdens het pleinfeest deden Arjen en ik mee aan het pannatoernooi en we werden eerste. In groep 5 ging Anwar A. naar Frankrijk verhuizen. In groep 6 kwam Anwar A. weer terug uit Frankrijk. In groep 7 leerde ik heel veel werkwoordspelling en werd ik beter in rekenen. In groep 8 gingen we op kamp (wat heel leuk was), we hebben heel veel gewandeld en Donderdag gingen we zwemmen en dat was heel lang! Op naar de musical!

Miray: het leukste ding is dat we naar kamp gingen en de musical en ik groep 4 hadden we meester Wilco en Aysegul was er toen maar ze ging aan het einde van het jaar en groep 5 was ik en Maxi de enige meisjes maar in groep 6 niet meer toen zat ik weer met al me vriendinnen het waren leuke schooljaren.

Nisrin: het waren top jaren op de school de Stromen. Het is echt raar want ik besef me niet dat ik zo naar de middelbaren ga. naar een grote school naar meer kinderen maar het is wel leuk om mee te maken. Dit jaar de musical en kamp oo ja kamp was ook heel leuk ik had een vogel op mijn arm en als enge nadeel we hebben heel veel gelopen maar verder was het heel gezellig.

Jorgy: groep 8 was het minst leukst maar het kamp was wel best leuk maar we moesten zoveel lopen en het zwemmen was ook leuk na 3 jaar bij dezelfde meester is het ook wel fijn als je eindelijk naar de middelbare gaat als de musical voorbij is ben ik blij dat ik van de basis school af ga

Armin: Ik heb vele mooie jaren gehad op de Stromen, van juf Anne in groep 1 meester Jan in groep 8, en alles er tussen in. Ik heb in de jaren dat ik op de Stromen zat vele vrienden gemaakt: Damian, Dani en nog veel meer. Groep 8 was zonder twijfel mijn mooiste jaar: Met kamp, de eindtoets en de musical die er aan komt. Ik heb erg zin in de middelbare school. Jammer genoeg moet ik daardoor afscheid van mooie jaren op deze school.

Anwar A: groep 8 was het leukste jaar met kamp en eindtoets en die musical die er nog aan komt en het is moeilijk om afscheid te nemen van deze school dat denk ik elke keer om 8 uur opstaan en dan naar school maar straks is het veel anders op de middelbare school in groep 1 had ik juf Anne zij was een leuke juf en ik had veel in de zand bak gespeeld vooral met Jorgy en ik en Jorgy gingen altijd een gat graven tot er water kwam en als we naar binnen moeste dan moeste ik en jorgy dat gat weer dicht maken dat waren leuke tijde en in groep 2 het zelfde gedaan en in groep 3 ging ik leren schrijven en rekenen en spelling en in groep 4 had ik meester Wilco was ook een leuke meester had mij ook veel geleerd en in groep 5 ging ik naar Frankrijk verhuizen na 8 maanden kwam ik terug en ging ik weer naar de Stromen en toen was het eind groep 5 en ik deed alle toetsen het is me toch gelukt om naar groep 6 te gaan en toen kreeg ik meester Jan heeft mij het meeste geleerd en het is een top meester ik zat 3 jaar achter elkaar met hem dus in groep 7,8 heb ik veel geleerd ik ga al mijn vrienden missen en het is moeilijk om afscheid te nemen leuke kamp gehad en nu komt de musical er bijna aan en dan gaan we afscheid nemen ik ga jullie allemaal missen mijn vrienden en leerkrachten!!!!!

Eva: Groep 8 een super leuk jaar de cito was wat minder leuk maar dat moet nou eenmaal. We zijn ook naar Avifauna gegaan met heel de klas en vogels gevoerd. Onder tussen ook musical geoefend we gingen ook op kamp dat was echt super leuk en gezellig. Daar gingen we ook zwemmen daar hebben we patat gegeten en een ijsje op. We hebben ook de platen van de musical geschilderd nu nog heel goed oefenen. Vandaag hadden sponzer loop en zo pleinfeest. Ik ga de school heel erg missen ook mijn vrienden het was een top jaar en ook de anderen jaren waren erg leuk groep1 groep2 groep3 groep4 groep5 groep6 groep7 groep8 heel erg bedankt allemaal voor de leuke jaren!!!

Fouad: groep 4 in dit jaar begonnen we met cito toetsen. Met meester Wilco. Meester Wilco is een meester die veel hielp als ik iets niet snapte ik was er gelijk al best wel goed in ik haalde op bijna elke toets wel een goed gemiddelde .In groep5 bleef alles hetzelfde behalve dat Anwar Atmani weg ging naar Frankrijk. Wat er ook veranderde was dat ik goed vooruit ging met de toetsen .In groep6 begonnen we al te praten en te werken aan onze adviezen het leek er op dat ik de kant op ging van havo. Later in het jaar kwam Anwar weer terug en met wat achterstand ging hij wel door .In groep 7 was het hard werken en afscheid van klasgenoten uit groep8 .Mijn advies bleef havo en de meester zei dat ik hard moest leren. Groep8 dit jaar was het een leuk jaar het leukst vond ik wel het kamp. Van het kamp vond ik het zwemmen het leukst. En in dit jaar is mijn advies van havo naar vwo gegaan . EN NU OP NAAR DE MUSICAL !!!!!!

Aditya: Ik heb deze jaren veel mogen leren van juffen en meesters zoals in groep 4 bij meester Wilco waar we volgens mij onze eerste cito kregen en steeds werden de klassen moeilijker maar toch was ik dankbaar dat juffen en meesters mij veel heeft geholpen. Ik kreeg veel vrienden maar eigenlijk vond ik groep 4 leuker dan later. Groep 5 met juf Ruth was iets minder leuker maar het was wel leuk op zich. Groep 6 met juf Marieke en een ander juf was ook heel gezellig Groep 7 vond ik het super leuk veel plezier met meester Wilco alleen jammer dat Meester Wilco de laatste weken en bij kon zijn. Groep 8 vond ik het bijna hetzelfde maar dan met grappige gezellige meester!!!

Shaíd: ik vond het leuk om bij de Stromen te zijn nieuwe vrienden gemaakt in 3jaar. Kamp was leuk , het leukste vond ik toen we in de avond naar het bos gingen en dat we laat gingen slapen. Na de zomervakantie naar nieuwe schools Scala kennis making was leuk ik kreeg een rond leiding rond het school en heb een paar nieuwe vrienden gemaakt .

Habiil: ik vond het leuk bij juf Mylene in groep 1 in groep 2 zat ik bij weer bij juf Mylene in groep 3 zat ik bij juf Ruht dat was ook leuk toen mocht ik al tijd op de computer en dat was ook leuk in groep 4 zat ik bij meester Wilco dat was echt super leuk wat meester Wilco maak ook grapjes dat wil ik zelf nog een keer bij meester Wilco in groep 5 zat ik weer bij juf Ruht dat was ook leuk in groep 6 zat ik bij juf Marieke das was leuk wat een kwamen meer nieuwe kinderen in groep 7 zat ik bij meester Wilco dat was ook leuk in groep 8 zit ik nu bij meester Jan dat was echt leuk in de 8 jaren heb ik ook beste vrienden gylmar arjen damain shaid


Juni 2017 : Kamp groep 8


Maart/April 2017

Klasselunch
Met het lesprogramma KlasseLunch kregen leerlingen van groep 7 en 8 plezier in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties.
Vrijdag 31 maart heeft groep 7 en 8 genoten van een heerlijke lunch. In het pakket, aangeboden door AH waren vooral ‘gezonde producten’. M.b.v. een opdrachtenboekje gaan de kinderen verder onderzoeken wat ze meestal eten, en wat ze eventueel kunnen veranderen in het eetgedrag. Het was leerzaam!

Verkeersexamen theorie
Afgelopen donderdag zijn alle leerlingen van groep 7 geslaagd voor het theoretische verkeersexamen! Knap, hoor. Volgende maand doen ze het praktische verkeersexamen: een route rijden op de fiets, waarbij ze de regels moeten toepassen. Alvast veel succes gewenst.

Concert kerkorgel
4 April hebben we een concert bezocht. In de Adventskerk werd ‘Carnaval der dieren’ opgevoerd. Dit muziekstuk van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921).
De stadsorganist: Simon Stelling bespeelde het grote orgel. Het verhaal werd uitgebeeld door 3 acteurs. Iedereen vond, dat het een mooie voorstelling was. Leuk, om zo in aanraking te komen met klassieke muziek. Het geluid van het orgel maakte best wel indruk.

Techniekmiddag
Op 11 april zijn we aan de slag gegaan met de vraag: Hoe kun je van een bepaald materiaal een zo hoog en sterk mogelijke toren bouwen. De kinderen mochten zelf materiaal kiezen en groepjes maken. De groepen werkten met: papierstroken, stokjes, klei, plastic bordjes en bekertjes, lego, Knex, spaghetti, spekjes…
Eerst moesten de kinderen een bouwplan maken: hoe moet het eruit gaan zien, welke vorm, welke materialen, wie doet wat?
Iedereen ging goed aan de slag. De resultaten waren best leuk. Soms stortte een toren in, en moest opnieuw begonnen worden. Dan leerden de kinderen wat ze beter anders zouden kunnen doen.
Tot besluit keek ieder groepje bij de resultaten van de ander.

 


Januari 2017

We zijn naar het leerpark geweest voor technieklessen


December 2016
2016-12-05-08-44-40whatsapp-image-2017-01-09-at-14-48-02

 

 

 

 

 

 

 

whatsapp-image-2017-01-09-at-14-48-04

Sinterklaas
Aan het begin van de morgen hebben we de Sint en de Pieten welkom geheten op de school.
Daarna gingen we naar het lokaal, waar een grote stapel cadeaus op ons wachtten.
Alle kinderen en de leerkrachten werden verrast met een mooi cadeau en een gedicht. De Sinterklaas en de Pieten hadden goed hun best gedaan. We hadden een gezellige morgen.

img_7176dsc_0879dsc_08752016-12-05-11-58-09

whatsapp-image-2017-01-09-at-14-48-04-1 whatsapp-image-2017-01-09-at-14-48-06
Zwemmen in Aquarijn

Groep 7-8 heeft een ‘natte’ gymles gehad in het zwembad. Na een ‘warming-up, gingen groepen aan de slag met zwemtraining, schoonspringen, synchroon-zwemmen en met waterpolo. De trainers gaven deskundig hun aanwijzingen; iedereen deed goed mee. Het was een groot succes!

Kerstfeest
Meteen na het Sinterklaasfeest hebben we het lokaal mooi versierd met kerstspullen en een mooie boom opgetuigd. Ook werden veel kleurige sterren in elkaar geknutseld.
Onder begeleiding van een paar enthousiaste moeders maakte iedereen een kaarsenhouder, Dat was met die kraaltjes en speldjes best wel een gepriegel! De resultaten waren prachtig!
Donderdagavond 22 december was de kerstviering in de Topmavo. We hebben hard geoefend met het lied ‘Shine Your light’en een prachtig Noors kerstlied. Dit hebben we op het podium gezongen voor alle kinderen en ouders.
De meesters waren verkleed als herders en Mohamed H en Martijn deden hun best als schaap.
Het was een prachtig feest, rond de geboorte van Jezus, Gods Zoon.
Iedereen heeft genoten van een welverdiende vakantie.

img_20161222_1840047 img_20161222_1938189


November 2016

verkeersles op 29 november. Op de fiets!

whatsapp-image-2016-11-29-at-16-54-47 whatsapp-image-2016-11-29-at-16-54-59 whatsapp-image-2016-11-29-at-16-55-23 whatsapp-image-2016-11-29-at-16-56-44

20161109_085500  Woensdag 8 november deed groep 7-8 mee aan het Nationaal Schoolontbijt. We hebben met elkaar nagedacht over ontbijten. Een goede maaltijd aan het begin van de dag is heel belangrijk. Je krijgt energie om de dag goed te starten. Het eten en drinken werd als een buffet uitgestald. Iedereen kon ruim voldoende pakken. Het heeft goed gesmaakt!
Ook hebben we gezien dat producten, die goed voor ons zijn ook lekker kunnen zijn.

20161109_085529

20161109_085517


Oktober 2016

CodeUur
jan1Op vrijdagmorgen 14 oktober heeft de groep bezoek gehad van John. Hij is van beroep programmeur. Hij heeft over dit beroep verteld. De bedoeling was, dat op hetzelfde moment 10000 leerlingen in Nederland met de computer aan het programmeren waren.
De kinderen kregen de opdracht om in het programma ‘Scratch’ (Programmeren voor Kids) een olifant te redden vaneen stroper, door met een drone de stroper op te sporen.
Iedereen was heel enthousiast bezig om het programma vorm te geven. Na ruim anderhalf uur was het bijna iedereen gelukt om de opdracht uit te voeren.
Alle leerlingen kregen na afloop een Oorkonde.

jan-5 jan-7

jan jan2

jan3 jan4


September 2016

EJK Waterpolo

Op vrijdag 14 september img_3675hebben we een bezoek gebracht aan zwembad Aquarijn. Daar werd het Europees kampioenschap Waterpolo voor jongens onder de 19 jaar gehouden. In de klas hebben we eerst met elkaar gekeken naar een paar filmpjes over waterpolo. Best wel een ruwe sport, waarbij je niet kleinzerig moet zijn.img_3678
In het zwembad hebben we eerst geluisterd naar sprekers, die vertelden over hoe belangrijk gezond eten en drinken is. Vaak nemen we veel te veel suiker (bijv. een glas cola heeft wel 8 suikerklontjes, terwijl je eigenlijk de hele dag maar 7 klontjes mag eten/drinken).
Daarna hebben we gekeken naar de wedstrijd: Slowakije tegen Azerbeidzjan. Deze landen speelden om de plaatsen 15-16 (dus de zwakste landen die meededen). De wedstrijd duurde 4×8 minuten zuivere speeltijd. Soms werd er behoorlijk ruw gespeeld. Mooi om te zien hoe sterk deze jongens zijn, hoe goed ze kunnen zwemmen en gooien. De meisjes waren onder de indruk van al die six-packs! Slowakije werd aangemoedigd door onze dames, en als dank kreeg de groep een mooie vlag van dat land.

Het was een leuke dag!

img_3677


augustus 2016

Na een heerlijke vakantie zijn we 22 augustus weer begonnen. Best wel spannend! De groep is groot, een nieuwe meester en stage-juf, een aantal nieuwe kinderen….
We hebben met elkaar nagedacht, wat we van dit jaar verwachten. De reacties waren: leuk, spannend, zie uit naar het schoolkamp, wat wordt mijn schooladvies, hoe gaat het verkeersexamen, krijgen we veel huiswerk?
Natuurlijk is deze periode om aan elkaar te wennen. We vinden het gezellig, dat er een nieuwe leerling is gekomen: Caedman. Hij is met zijn gezin voor 3 jaar in Nederland. Hij komt uit Texas USA. Caedman heeft met zijn gezin lang in Kameroen gewoond. We wensen Caedman veel plezier op onze school.

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders