agenda

Niets van 19 augustus 2017 tot 1 september 2017.

groep 1/2 a

       Welkom op de pagina van groep 1/2a

img_7062


Bijna vakantie!

Na de meivakantie zijn we gestart met het thema sprookjes. Dit vonden we een erg leuk thema om mee te werken. De juffen hadden allemaal leuke werkjes bedacht rondom dit thema. We hebben een toren gemaakt van rapunzel, een kikker met wasco en ecoline gemaakt en de zeven dwergen gevouwen. Ook stond de poppenkast in de klas. Met de poppen hebben we leuke verhalen bedacht en uitgespeeld. Tijdens de voorstelling kwamen altijd wat kinderen kijken en soms mochten we een voorstelling voor de hele klas geven. Ook mochten we onze eigen knuffels en spullen van sprookjes meenemen.

   

Ook zijn we op dinsdag 6 juni op schoolreis naar Avifauna geweest. In groepjes zijn we eerst door het park gegaan en daarna hebben we lekker in de speeltuin gespeeld. Terug op school kregen we als afsluiting nog een heerlijk ijsje.

Tijdens deze periode hebben we ons rapport gekregen. We hebben hele mooie rapprten en de juffen zijn super trots op ons.

Wij wensen jullie een hele fijne zomervakantie en zien jullie graag volgend schooljaar weer terug op De Stromen!

Groetjes juf Evelien en juf Marijke groep 1/2a


De boerderij!

Na de voorjaarsvakantie zijn we in de klas bezig geweest met het thema ‘boerderij’. We hebben geleerd over verschillende jonge dieren. Zo weten we nu dat het kindje van een varken een biggetje heet en dat de papa van een lammetje een ram heet. We hebben ook de letter ‘b’ geleerd en daar wisten we al heel veel woorden mee te verzinnen. Ook kunnen we soms al goed horen of we de letter ‘b’ vooraan, in het midden of achteraan een woord horen. Ook hebben we allemaal werkjes rondom dit thema gemaakt.


Na dit thema zijn we aan de slag gegaan met het thema ‘lente’ en ‘pasen’. We hebben verschillende werkjes gemaakt zoals de cyclus van een ei naar een kip knutselen.
Donderdag 13 april hebben we met elkaar de paasviering gehad. Deze werd gevierd in de aula en wij mochten een liedje laten horen. De juffen waren super trots op ons want wij hadden het heel goed gedaan. Verder hebben we deze dag ook met elkaar geluncht op school. Dit was erg gezellig.

 
Deze week werken we nog over koningsdag. We leren een liedje over vlaggen, ontwerpen zelf een eigen postzegel en bouwen kastelen met blokken. Vrijdag hebben we met elkaar een sportdag, daar hebben we al erg veel zin in.

Wij, de juffen, wensen jullie allemaal een fijne meivakantie toe en zien jullie graag daarna weer terug in groep 1-2a


Thema winter
Na de kerstvakantie zijn we aan de slag gegaan met het thema ‘winter’. In de klas hebben we verschillende werkjes gemaakt over dit thema. We mochten een iglo van suikerklontjes bouwen, pinguïns vouwen en schrijven in de sneeuw (scheerschuim). Ook hebben we een liedje geleerd over de winter. Dit liedje is hier terug te luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=27AfU3xqHDQ


Op een dag kwamen we op school en zagen we een roze ballon op tafel liggen. We waren erg nieuwsgierig en wilden meteen voelen. We voelden dat de ballon koud en nat was. Toen hebben we met elkaar de ballon open gemaakt. Er zat een flink stuk ijs in met een zeehond. Deze zeehond moesten we proberen zo snel mogelijk te bevrijden. We hebben allemaal verschillende oplossingen bedacht en uiteindelijk hebben we het ijs boven de verwarming gezet. Het ijs begon te smelten en de volgende dag hadden we de zeehond bevrijdt. Daar waren we erg blij mee!


Thema restaurant
Begin februari zijn we met elkaar naar de voorstelling van de kabouter in het Castellum geweest. We vonden het best een beetje spannend maar ook erg leuk. Deze dag was juf Evelien ook weer bij ons in de klas, fijn dat zij weer terug is!


Na het thema winter was het thema restaurant aan de beurt. We konden echte koks en obers spelen in het restaurant (de poppenhoek) en schreven echte menukaarten. Ook hebben we het gehad over verschillende soorten groente en fruit en over gezond/ongezond. We hebben woordwebben gemaakt over het thema restaurant en verschillende telactiviteiten gedaan. We kregen bijvoorbeeld een doosje rozijnen en hebben deze geteld en eerlijk verdeeld.


Vanmiddag gaan we dit thema afsluiten met een pannenkoekenrestaurant. Wij zijn dan de obers/serveersters en onze papa/mama komt bij ons eten. Als we het heel goed doen dan verdienen wij ons oberdiploma 🙂
In deze periode hebben we ook nog ons rapport gekregen. De juffen zijn super trots op ons en vinden ons echte kanjers!
Vrijdag vieren we met elkaar nog de verjaardagen van de juffen en meesters en daarna hebben wij een week vakantie. Fijne vakantie allemaal en tot maandag 6 maart!


Hallo allemaal,

Wij zijn groep 1-2a van Pcb De Stromen, locatie Batenstein. Deze gezellige groep bestaat nu uit 23 leerlingen en twee juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Evelien voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marijke.
Na de zomervakantie is Zino bij ons in de klas gekomen. Joa is momenteel aan het wennen en zal volgende week ook bij ons in de klas zitten. Fijn dat jullie erbij zijn!

Regelmatig zullen wij stukjes met foto’s plaatsen van leuke en leerzame activiteiten die wij doen op school. Het zou leuk zijn als u regelmatig op de site kijkt, zodat u weet wat wij allemaal doen.

Groetjes van de leerlingen en de juffen uit groep 1-2a


Thema herfst

Na de herfstvakantie zijn we in de klas aan de slag gegaan met het thema ‘herfst’. We hebben van alles geleerd over paddenstoelen. Zo weten we dat hij een hoedje heeft en dat hij sporen achter kan laten. We hebben zelf een doos met champignons zien groeien in de klas. Elke dag mochten we even samen kijken. Ook hebben we geleerd om woordjes te klappen, dit kunnen we nu al heel goed!

Bij de herfst horen ook appels. Deze mochten we meenemen en toen hebben we heerlijke appelmoes gemaakt. Deze was om te smikkelen.

Als afsluiting van het thema hebben we met elkaar een herfstwandeling gemaakt. We moesten toen allemaal dingen zoeken buiten die met de herfst te maken hadden. Dit vonden we nog best lastig. Gelukkig waren er een paar papa’s en mama’s bij die ons hielpen!
img_36061

Thema Sinterklaas

Na het thema herfst, hebben we gewerkt over het thema sinterklaas. Dit vonden wij super leuk! We mochten ons verkleden als zwarte piet of sinterklaas. Ook mochten we wat schrijven in het grote boek van Sinterklaas of cadeautjes inpakken. Ons favoriete plekje was toch wel de speelzaal, want daar stond de stoomboot waar we samen in mochten spelen.

We hebben Wellespiet goed geholpen met zijn recept. Hierdoor kon hij toch een taart maken voor Sinterklaas. Ook waren de rommelpieten langs geweest. Dat vond de juf niet zo leuk, maar gelukkig zijn wij echte opruimkanjers!
Op een dag kwamen we de klas binnen en toen zagen we een pietje op het dak zitten. We kwamen erachter dat het Pietje Puk was, die niet meer van het dak af durfde. Wij hebben het pietje geholpen en een aantal oplossingen bedacht. Hieronder zijn daar een paar foto’s van te vinden.
img_36071

Thema kerst

Na Sinterklaas stond alweer snel de kerstboom in de klas. Hij was nog wat kaal maar wij mochten van de juf allemaal dingen maken zodat we met elkaar de boom konden versieren. De rest van de klas hebben we gezellig gemaakt met lichtjes, kerststalletjes en mooie werkjes. We hebben weer hard gewerkt! Verder hebben we allemaal spelletjes gedaan met kaarsen, kerstballen en kerstboeken. Bij de kerstknutsel hebben we een mooie lantaarn gemaakt, deze kunnen we gebruiken bij de kerstmaaltijd die we met elkaar gaan houden. Daar hebben we al erg veel zin in!

We wensen u/jullie allemaal hele fijne kerstdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar toe!
img_36101


oktober 2016

Hierbij het eerste stukje met informatie over onze groep. We kunnen wel zeggen dat we de afgelopen weken alweer hard gewerkt hebben in groep 1-2a. We zijn de eerste weken begonnen met het thema ‘vriendjes’. We hebben met elkaar een vriendjesslinger gemaakt, die het hele jaar in onze klas blijft hangen. Verder hebben we met elkaar afspraken gemaakt en daar onze eigen ‘handtekening’ (vingerafdruk) onder gezet.
img_31921

Hierna volgde het thema ‘dieren’. We hebben geleerd over veel verschillende dieren: over hoe ze eruit zien en waar ze leven. De eerste week hebben we werkjes gemaakt over dieren in het water, de tweede week over dieren in de lucht en de derde week over dieren op het land. Als afsluiting van het thema mochten we allemaal onze knuffel mee naar school nemen en daar iets over vertellen in de kring. We mochten dan als een kanjer voor onze stoel staan en duidelijk praten, dit kunnen we al heel goed.
img_31201

Tijdens dit thema is juf Evelien met zwangerschapsverlof gegaan. We hebben stiekem een babyshower voor haar geregeld, dit vond ze erg leuk. Wij wensen juf Evelien een hele fijne zwangerschapsperiode! Juf Bertine is nu onze juf, fijn dat u er bent!
img_31381 img_31391
De laatste weken voor de vakantie werken we over het thema kinderboekenweek. De juf leest verschillende boeken voor en ook wij ´lezen´ veel boeken in de klas. We leren wat een kaft is en wat er eigenlijk allemaal op een kaft staat. We knutselen eigen boeken en leren van alles rondom het thema ´voor altijd jong´. Zo heet het liedje ook van kinderen voor kinderen, wat we heel goed kennen (https://www.youtube.com/watch?v=pVs8gFM-kjE).

De juf heeft ons verteld over spelletjes die vroeger gespeeld werden. Deze gingen we meteen op het schoolplein spelen, dit kun je op de foto hieronder zien.
img_31901
We hebben het gehad over verschillende soorten boeken. We leerden ook dat je een mening over een boek kan hebben, dat je een boek leuk of spannend kan vinden. Ons favoriete boek is ‘wij gaan op berenjacht’. Sommige kinderen uit onze klas kennen die helemaal navertellen. Dat vinden de juffen heel knap!

Wij wensen jullie een hele fijne herfstvakantie en zien jullie daarna graag weer terug in groep 1-2a!

 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders