agenda

Niets van 19 augustus 2017 tot 1 september 2017.

groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

img_7044

 

Beste ouders,

Leuk dat jullie komen kijken op de pagina van groep 3. Deze gezellige groep bestaat uit 23 leerlingen en twee juffen.

Hier kunt u lezen wat er bij ons in de klas gebeurd. Ook zullen we regelmatig foto’s plaatsen zodat u goed kunt zien wat wij allemaal meemaken op school. We hopen dat u regelmatig een bezoekje brengt aan onze pagina, want dit jaar gaan we heel erg veel leren en doen. Lezen, schrijven, rekenen en natuurlijk heel veel leuke andere activiteiten.

De juffen die in groep 3 werken zijn:

maandag: juf Magdalein

dinsdag: juf Magdalein

woensdag: juf Lisanne

donderdag: juf Lisanne

vrijdag: juf Lisanne

Met elkaar maken we er een leerzaam en gezellig schooljaar van!

 


En dan ineens zit het schooljaar er weer op….

Wat hebben we leuke dingen gedaan de laatste paar maanden..Hard gewerkt, nog veel geleerd, maar ook leuke andere dingen gedaan. We hebben allemaal een praatstoel gehouden, over een onderwerp waarover we iets wilden vertellen. Jullie deden het allemaal heel knap, wij waren heel trots op jullie!

Na de meivakantie hebben we het project over sociale veiligheid gedaan. Mooie lessen en gesprekken hebben we gevoerd met elkaar. Over goed voor jezelf opkomen op een aardige manier, over grenzen stellen en over het krijgen van baby’s. Wat kunnen jullie goed vertellen en uitleggen aan elkaar!

We zijn ook nog op schoolreis geweest, naar Duinrell! De weerman had gezegd dat het heel slecht weer zou worden en de juffen en meesters waren bezorgd daarover. Maar zoals dat vaker gaat: het viel allemaal weer erg mee, twee buitjes gehad en verder heerlijk gespeeld en genoten! We hebben met sommige kinderen in de achtbaan gezeten, die durfden dat gewoon! Het was een geslaagde en gezellige dag!

Verder hebben we nog meegedaan met het korfbaltoernooi bij Tempo.

Hier nog wat foto’s van de laatste tijd.

 

Met elkaar lekker swingen!

Optreden in de aula

 

Lieve kids van groep 3 en ouders, we wensen jullie een heel fijne vakantie! Rust lekker uit van dit schooljaar, vergeet niet om af en toe even lekker te lezen en tot ziens in augustus. Dan zwaaien we even naar elkaar , als jullie  het lokaal  van groep 4 inlopen.

Groetjes, juf Kim, juf Lisanne en juf Magdalein


En alweer is er een stuk van het schooljaar voorbij!
Wat gaat de tijd toch snel!
In de afgelopen periode is er weer een hoop gebeurd:

  • Juf Lisanne heeft afscheid genomen omdat haar zwangerschapsverlof is begonnen.Wat een geweldig feest hebben we toen gevierd! Ze heeft een prachtige kraammand gekregen, met cadeautjes van alle kinderen en een heus high tea, met allemaal lekkere hapjes en drankjes.
  • Juf Kim de Groot is gestart in onze groep en ze kent heel veel leuke spelletjes die we kunnen doen!
  • In de school kerkdienst hebben we samen gezongen over en geluisterd naar de verhalen van Jezus over liefde en zorgen voor elkaar.
  • Op maandag 3 april hebben we op de inloopmorgen met ouders laten zien wat voor leuke Kanjerspelletjes we doen en hoe we op een fijne manier met elkaar omgaan. Het plezier van de kinderen met de ouders spatte ervan af en daar hebben wij als leerkrachten weer erg van genoten!
  • We hebben een “techniek-vakdag” gehouden, waarbij we allerlei proefjes en ontdekkingen hebben gedaan met spiegels en spiegelen. De dingen die we daarbij hebben ontdekt hebben we geprobeerd te verwoorden en opgeschreven.
  • De schoolfotograaf is geweest. We zijn benieuwd naar de resultaten!
  • We hebben samen het Paasfeest gevierd met een viering in de aula en een gezamenlijke paasmaaltijd in de groep.
  • En morgen het Koningsontbijt en de Koningsspelen. Hoe heerlijk om samen met de kinderen van groep 1 en 2  spelletjes te spelen!

We willen graag u als ouder bedanken voor alle hulp, inzet en het meedenken met allerlei dingen die we doen met de klas. Het is heel fijn om steeds weer te merken hoe betrokken iedereen is!

We wensen jullie allemaal een fijne meivakantie toe!
juf Kim en juf Magdalein


Verjaardag!
We hebben een gezellige ochtend met elkaar gehad:

En onze ‘echt vandaag jarige juf’  mocht Goochelen!


De afgelopen periode hebben we weer veel gedaan, geleerd en meegemaakt!
We hebben toetsen gemaakt en hebben ons rapport gekregen.

Met lezen zijn we hiermee bezig:
We kennen nu alle letters, ook alle twee teken klanken en we gaan de komende periode oefenen met woorden als: straat, stoep, kast, licht en mooi.
Ondertussen kunnen we al hele verhalen lezen en kunnen we ook vragen beantwoorden over het verhaal dat we gelezen hebben.

Met rekenen zijn we hier mee bezig:
We maken sommen tot 10 met het rekenrek.
De dubbelsommen ( 5+5, 6+6, etc.) leren we uit ons hoofd.
De getallenlijn t/m 30.
We bedenken welke som er bij een verhaaltje hoort.
We kunnen klok kijken met de hele en de halve uren.We kunnen rekenen met geld.

Het piraten thema was ook erg leuk, we hebben veel gelezen, getekend en geknutseld:

Ook hebben we veel Kanjerspelletjes gedaan, in de klas en in de gymzaal:Nu gaan we lekker onze verjaardagen en voorjaarsvakantie vieren . Als we dan weer naar school gaan duurt het nog maar twee weken en dan begint het verlof van Juf Lisanne!!

Gelukkig staat juf Kim de Groot al te trappelen om te mogen beginnen!

Fijne vakantie allemaal!


Beste ouders,

Wat hebben we weer een leuke drukke tijd achter de rug.
We kennen al heel veel letters en woorden en we kunnen al hele boekjes lezen. Wat is het leuk en wat oefenen we hard. Ook met de letterdozen.

letterdoos

Ook met rekenen leren we heel erg veel. We zijn in blok 3 begonnen met erbij sommen en splitsen tot 10. Dat is best lastig. Ook hebben we iedere week aandacht voor het getal van de week.
getal-vd-week

9 november hebben we meegedaan met ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Dat was heel erg leuk. We hebben heel veel gegeten, gezellig met elkaar aan tafel.
schoolontbijt-3 schoolontbijt-2

schoolontbijt-1

Op 5 december hebben we de verjaardag van de Sint gevierd. Hij kwam bij ons in de klas. We hebben voor de Sint gezongen, voorgelezen en kunstjes gedaan. Het was heel erg leuk. We hebben twee leuke spellen gekregen voor in de klas en natuurlijk heel veel lekkers.
sinterklaas-kring

sinterklaas sinterklaas-2

Nu is het bijna kerst. We hebben in de klas leuke werkjes gemaakt over de kerst. Donderdag vieren we het in de klas met lekkere hapjes. En daarna hebben we vakantie!
engeltje

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen, een gelukkig en gezond 2017 en een hele fijne vakantie!

Juf Magdalein en Juf Lisanne


De fietskampioenen van groep 3
De fietsles op het plein ging prima!
img_20161115_111139
img_20161115_111507 img_20161115_113127
img_20161115_113216 img_20161115_114703
img_20161115_114708
Herfstweer.

Echt weer om te schuilen onder de tafeltennistafel. Brrrrr.

img_4890De eerste periode zit er alweer op. Wat is dat snel gegaan!

Alle kinderen en wij zijn gewend aan elkaar en aan het werken en spelen in groep 3.
We hebben al veel gedaan: een heleboel letters en woorden geleerd, boekjes gelezen en dictees gemaakt met de woordendoos.

Ook hebben we al splits sommen gedaan en heen en weer geteld naar 20 en weer terug. Ook hebben we gerekend met euromunten van 1 en 2 euro. De komende periode, na de herfstvakantie, gaan we starten met klokkijken en komen er ook weer een hoop nieuwe letters en woorden aan bod.

Het blijft een prachtig proces om te volgen, het al lezend ontdekken van nieuwe woorden!
img_20160822_143943 img_20160822_143931
We kijken terug op fijne oudergesprekken, waarin we heel veel hebben opgestoken over de kinderen die bij ons in de groep zitten. Fijn om zulke betrokken ouders te hebben. Dat hebben we ook gemerkt op de dag van de leerkracht, waarin we allebei een prachtige bloem kregen met blaadjes vol complimenten ! Wat een mooie opstekers zaten daarbij! Dank jullie wel!

De afgelopen twee weken hebben we gepraat en gewerkt over de Kinderboekenweek en het thema opa en oma. Prachtige opa’s en oma’s hebben de kinderen geknutseld en heel mooie boekenkasten getekend en geschreven.

Wij zijn supertrots op de kinderen uit onze groep!!
img_20160913_152453
img_20160913_152437
 img_20161011_145538 img_20161011_145436


Appelweek
Vandaag hebben we appelmoes gemaakt in de klas. Bijna alle kinderen hebben een appel of appels meegenomen naar de klas. We hebben de appels geteld, bekeken en we hebben appels gekleid. Vandaag hebben we samen met de moeder van Stan appelmoes gemaakt. Het rook heerlijk in de klas en we hebben allemaal geproefd. Juf Josje vond onze appelmoes ook heerlijk!
img_20160916_102743 img_20160916_102756
img_20160916_102734 img_20160916_114710

 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders