agenda

Niets van 19 augustus 2017 tot 1 september 2017.

groep 6

Welkom op de pagina van groep 6

img_7029

We zijn op maandag 23 augustus begonnen met 28 kinderen in groep 6.

Van maandag t/m donderdag staat meester Peter voor de groep en op vrijdag doet juf Hanneke dat.Soms is de juf er ook op een andere dag. Meester Peter stond in de deuropening van ons nieuwe lokaal ons op te wachten en we kregen allemaal een hand als welkom.  Dat gebeurt voortaan iedere morgen.We konden allemaal onze vakantieverhalen vertellen en later mochten we ook iets opschrijven over de vakantie. Goed en netjes schrijven is best wel weer wennen na 6 weken vakantie.  De meester vertelde over een aantal regels en afspraken in de klas. Zo moeten we allemaal een agenda en een multomap aanschaffen. Daarna hebben we al wat taalwerk gedaan en spellingregels besproken. Het rekenen doen we dit jaar met een andere methode (“Alles Telt”). Dat zal de eerste weken wel even wennen worden. Maar het ziet er wel mooi uit. De meester heeft beloofd veel met ons te gaan zingen en iedere week iets te vertellen en te laten horen en zien over  steeds een ander muziekinstrument. Deze week was dat de gitaar en met begeleiding van de gitaar hebben we al wat nieuwe liedjes geleerd. Ook doen we iedere week “De plant van de week”. Dat doen we aan de hand van een Powerpoint. We zijn begonnen met de Judaspenning en de lisdodde. Die hangen ook in de klas. Voor een grote verjaardagskalender zijn we al op de foto geweest.  Die hangt nu voor het raam van het lokaal.

We zijn van plan er met elkaar een goed en gezellig jaar van te maken.

Juni 

Terugblik op het schooljaar van groep 6

 

Met de kinderen van groep 6 hebben we nagedacht over het afgelopen schooljaar.

Dit zijn de dingen die de kinderen het hoogtepunt van het jaar hebben gevonden.

Gijs: De gymlessen, omdat de lessen actief waren en leuk en omdat we weinig ruzie hadden.

Christa: Ik was blijven zitten en ik vond het een leuke klas.

Eva: Ik vond koningsdag het leukst, omdat ik toen ook jarig was.

Isa: Ik vond het knutselen erg leuk, omdat ik creatief ben en het waren leuke knutselwerkjes.

Koen: Het gymmen en dat vooral het trefbal.

Fiene: We konden lol hebben, wat er ook gebeurt.

Tijmen: Ik vond het fijn dat iedereen meestal aardig deed.

Jonathan: De gymlessen, omdat we leuke onderdelen deden en dat iedereen aardig deed tegen elkaar.

Marhawi: Het korfbaltoernooi, omdat ik voor de eerste keer mee deed.

Milan: het sinterklaasfeest, omdat ik toen een volleybalsurprise kreeg.

Robin: De schoolreis, omdat het heel gezellig was.

Dylana: Alles, omdat het altijd gezellig is!

Juliette: Het schoolreisje, omdat ik in veel attracties ben geweest en omdat ik een heel leuk groepje had.

Sasja: Het sinterklaasfeest, omdat het heel gezellig was.

Jurgen: Ik vond het een heel leuk jaar en het was vaak grappig.

Bas: Het eten met Pasen, want het was heel lekker.

Marisha: Het schoolreisje, omdat het heel gezellig was.

Rick: De techniekdag, omdat we onze eigen bellenblaas mochten maken.

Rowan: Verstoppertje spelen, omdat ik hem nooit was.

Tije: Toen ik hoorde dat we meester Peter kregen en volgend jaar weer.

Jesper: Bij gym paaltjesvoetbal, omdat ik van voetbal houd.

Mark: Het korfbaltoernooi, omdat iedereen het naar zijn zin had en omdat we hoog zijn gekomen.

Joy: De schoolreis, omdat ik bij mijn vriendinnen en de meester in het groepje zat.

Nathan: De gym, omdat we veel spelletjes speelden.

Jayson: Ik vond alles wel leuk, behalve de ruzies en omdat we allemaal hebben geprobeerd om goed naar groep 7 te gaan.

Wesley: Koningsdag, omdat ik sporten heel leuk vind.

Keanu: Voetballen met mijn vrienden, omdat ik het leuk vind om met hen te spelen.

Iris: Het hoogtepunt vond ik dat we heel veel lol met elkaar hebben gehad.

Januari en februari

Na de kerstvakantie is juf Hanneke meer gaan werken in de groep en werkt meester Peter een dag minder.

We moesten al snel veel Cito-toetsen maken. De juf en de meester waren heel tevreden en trots op wat wij hebben gepresteerd. De meeste kinderen zijn goed vooruitgegaan.

Op een ochtend kwam er een kunstenares in onze klas om ons iets te vertellen over de schilderkunst en we mochten zelf ook een schilderij maken. Op een groot rond vel papier maakten we echte kunstwerken.

Net na de pauze leest de meester altijd een poosje voor. Hij heeft nu het boek “De Zevensprong” voorgelezen. Best een oud boek, maar ja, de meester is ook niet meer de jongste. Maar … spannend was het wel. Bovendien keken we af en toe naar stukjes film die van het boek zijn gemaakt. Dat maakte het nog wat leuker. We zijn benieuwd welk boek er na de vakantie gelezen zal worden.

We hadden voor de vogels een mooie voederplank om ze goed de winter door te helpen. Daar deden we wat fruit en zaad op, ook hingen we aan de paal veel vetbolletjes. Het was leuk om veel vogels voor het raam van ons lokaal te zien. Maar helaas . . . de voederplaats stortte al snel in en nu hebben we alleen nog maar een flinke paal over. Gelukkig komen daar toch nog wel heel wat vogels op af. Zo leren we natuurlijk ook wel over verschillende soorten vogels.

Inmiddels heeft iedereen een spreekbeurt gehouden. Na de voorjaarsvakantie zullen we met werkstukken gaan beginnen. Sommige kinderen weten al welk onderwerp zij gaan behandelen.

Tijdens de sneeuwperiode hebben we heerlijk in de sneeuw kunnen spelen, jammer dat het zo gauw weer voorbij was.

Tijdens de ochtendpauze hebben we met een grote groep kinderen “Wie is de mol?” gespeeld. Na de vragenronde viel er steeds iemand af. We weten nog niet wie de mol is, maar daar zullen we wel snel achter komen.

 

Verjaardagsfeest van de juffen en meesters

Laat het maar aan groep 6 over om van een feestje een echt feestje te maken! Prachtig verkleed en helemaal in de gloria kwam de groep ’s ochtends binnen. We hebben eerst een modeshow gehouden om alle outfits te showen. Alle sporttenues, feestjurken en -pakken en onesies zijn voorbij gekomen. Tije, Jesper en Bas mochten helpen met het geluid en zijn daarbij onmisbaar geweest, want om 9.00u kwam er een goochelaar langs die zijn microfoon wel heel goed kon gebruiken. Er werd hard mee gehocus pocus spinazie past en steeds als hij een ei liet verdwijnen waren er een hoop kinderen die er van overtuigd waren dat hij het ei in zijn mouw stopte. Het leukste was misschien wel de hele grote mega toverstaf die hij mee had genomen. Een metertje of 3  zal hij zeker geweest zijn!
Na de show hebben we eierkoeken versierd en lekker buiten gespeld en daarna was het tijd voor spelletjes in de school. In de groepen 3 tot en met 8 waren verschillende activiteiten waaruit de kinderen konden kiezen. Verven in groep 7, bouwen in groep 3, spelletjes in groep 6 en in de aula, knutselen in groep 4 en 5 en dansen in groep 8. Alle kinderen verdeelden zich over de lokalen en zijn heerlijk bezig geweest. Het was geweldig om te zien hoe lekker iedereen bezig was!

’s Middags hebben we in de groepen 5 tot 8 film gekeken en mocht iedereen de film kiezen die hij/zij graag wilde kijken. Al met al een superfeestdag!

December

Het lijkt of we nog maar net aan  het schooljaar zijn begonnen, maar inmiddels  is het al bijna kerstvakantie. Wat is er veel gebeurd in de afgelopen periode.

We hebben een waterpolowedstrijd van het Europese Jeugdkampioenschap meegemaakt.

Onlangs mochten we een “natte gymles” meemaken en kregen we les in Krav Maga, een sport in zelfverdediging.

Natuurlijk is er ook in de klas veel gedaan. Wekelijks wordt er taal- en rekenhuiswerk opgegeven.

Dit wordt altijd trouw door iedereen gemaakt.

Ook moet er veel spelling worden geoefend en krijgen we ook toetsen voor aardrijkskunde en geschiedenis als huiswerk. Bijna iedereen kan al  goed met de agenda omgaan.

Met Sinterklaas hadden we het heel gezellig. Heel bijzonder was het, dat niemand van de kinderen verklapt had voor wie hij of zij een surprise had gemaakt. De meester had dat in zijn lange loopbaan nog nooit meegemaakt. En wat waren er een prachtige surprises gemaakt.img_9998-2

img_0004-2

img_0008-2

img_0003-2

img_0002-2

img_0006

In het grasveld naast ons lokaal heeft meester Toon voor ons een voedertafel  voor de vogels neergezet. We hebben het volgehangen met vogelvoer. We hebben al een merel, veel kauwen, een aantal eksters, een roodborstje en koolmeesjes op bezoek gehad. Zo leren we veel vogelnamen op een leuke manier.

Zo vlak voor de kerst zingen we de liedjes voor advent en kerst en staat er een grote lantaarn voor in de klas. Iedere week gaat er een deurtje van open. Totdat we met elkaar het kerstfeest vieren.
Dit jaar doen we dat  in de klas met een korte kerstviering en daarna een heerlijke kerstmaaltijd.

We hopen op een goede en welverdiende vakantie.

Na de vakantie zal juf Hanneke een dag meer in onze groep gaan werken en meester Peter een dag minder.

Wij wensen alle kinderen en ouders een fijne vakantie en een heel gezond, voorspoedig en zeker ook leerzaam 2017.

 

 

 

 

image1

image2

image3

image4

image5

Oktober

Nieuws van groep 6

We gaan al weer 8 weken naar school sinds de zomervakantie. En wat hebben we veel gedaan in die periode!

We zijn begonnen met een nieuwe rekenmethode. Dat was voor de kinderen en voor de meester en juf best even wennen. Er wordt hard gewerkt en we moeten al veel plannen met onze agenda. Dat is nieuw voor ons en dat is voor sommigen best even wennen. We krijgen wekelijks huiswerk voor taal en voor rekenen. Ook moeten we ons woordpakket thuis en op school oefenen met Bloon. De meester kijkt regelmatig of we dat ook echt doen.

Met aardrijkskunde leren we over al dat water om ons heen. Over getijden, duinen, dijken en deltawerken. En wat betekende nou ook alweer dat lastige woord ‘sedimenteren’? Omdat we het over rivierklei hadden nam de juf klei uit haar eigen tuin mee. Sommige kinderen hebben er zelfs een bakje van gemaakt!

Iedere week hebben we een andere “Plant van de week”.  De lisdodde, de kaardebol, de judaspenning, het pampasgras, de sanseverria, de passiebloem en verschillende paddenstoelen kennen we en hebben we ook allemaal in de klas gehad. De sanseveria hebben we ook gestekt en gescheurd. De champignon  kweken we inmiddels zelf in de klas. Over een paar  weken kunnen we al oogsten.

Met muziek hebben we al heel veel liedjes geleerd, de klas is een heel enthousiaste en goede zangklas. De meester heeft steeds  een ander muziekinstrument waar we over leren. De kazoo, de gitaar (zelfs een paar elektrische gitaren van Robin en Tije), bongo’s, de cajon, de ukelele  en de tuba waren in de klas. De tuba hebben we gebruikt als grote bellenblazer. Dat was wel heel bijzonder.kazoo1

Na de herfstvakantie gaan we starten met spreekbeurten. Spannend, maar wel erg leuk dat we anderen mogen vertellen over onderwerpen, die we zelf leuk of interessant vinden.

gitaar2 1456235446846_trong-cajon-6

Voorlezen aan groep 1, 2 en 3

img_9418

img_9417

img_9416

img_9415

img_9414

img_9413

img_9412

img_9411

img_9410

img_9409

Onze gekke sokken en sloffendag!

Wat een geweldige sokken en sloffen hebben we voorbij zien komen! Een hoop kinderen hadden dierensloffen, gek gekleurde sokken of twee verschillende sokken. Er waren zelfs kinderen die ook hun onesie aan wilden. Daardoor was het niet alleen een gezellige boel, maar hadden we ook een panda en een minion in de klas en had Jason een heerlijk warm camouflagepak aan!

img_9611 img_9613 img_9612

img_9602

img_9607

img_9608

img_9598

img_9601

‘S middags hebben we met oude sokken en een hoop lapjes, knopen en lint sokpoppen gemaakt. Het naaien van de ogen was nog best een klus, maar ze zijn prachtig geworden!

img_9616

img_9597

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders