agenda
 • 27 november 2018

  GO! BTS

  14:45-15:45

 • 29 november 2018

  Groepsbespreking| groepen 1-4 vrij

 • 29 november 2018

  NB 7

groep 1/2

Schooljaar 2018-2019

Oktober 2018

Thema:  Het hele jaar rond

We hebben een mooie herfstwandeling gemaakt in het Ericapark en onderweg allemaal herfst-spulletjes verzameld en meegenomen naar school, tot halve bomen aan toe…. We zagen rozenbottelstruiken en hebben op school  jam geproefd die je daar van kunt maken. De bomen zijn nog wel groen maar we zagen heel veel spinnenwebben en veel eikeltjes die op de grond gevallen zijn.

We maken prachtige herfstwerkjes zoals uilen, spinnenwebben (met veel meetwerk!), een vier seizoenenboom waarbij de boom een stempel van onze hand is en die er ieder seizoen anders uit komt te zien. We zingen heel veel liedjes over de herfst en gaan wegen met kastanjes. Het is een heel leuk en leerzaam thema ( maar buiten ziet het er nog wel erg zomers uit….)


September 2018

We zijn heerlijk gestart met een groep van 17 leerlingen! Op vrijdag is juf Maartje er, de andere dagen ben ik de juf. (juf Anne) Het thema van Kleuterplein is Thuis. We hebben op een groot vel papier ons gezin geverfd, van Duplo de prachtigste huizen gebouwd, ons bed geknutseld en onszelf in ons kamertje getekend. Ook Raai de Kraai is in onze groep komen wonen en heeft een speciaal nest gekregen met allemaal glimmende voorwerpen erin. We hebben samen met juf Maartje ook een huis voor Raai gemaakt met een zolder, badkamer, toilet, slaapkamer, huiskamer en keuken erin, prachtig!
Voor de zomervakantie zijn er 13 kinderen naar groep 2-3 gegaan. Wij hebben er weer nieuwe leerlingen bij gekregen: Welkom Kalle, Sharon, Julia, Jeremiah en Sael! En in de loop van het jaar volgen er nog meer.
Fijn dat er zoveel ouders op de informatieavond kwamen! De komende tijd zijn er de ouder vertelgesprekken en kom ik nog bij verschillende kleuters op huisbezoek. Donderdag 20 september sluiten we het thema Thuis af en mag u om 3 uur dit met ons meemaken, we laten dan zien en horen wat we allemaal geleerd hebben, gezellig als u erbij kunt zijn!

 

 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders