agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 1/2

Schooljaar 2017-2018

juni 2018

We hebben nu een mooi digibord in de klas waar de juf wat op kan laten zien, maar we kunnen ook zelf een spelletje spelen!


Mei 2018

Kinderboerderij


Februari/maart 2018
We werken over het thema kunst. We hebben veel kunstenaars in de klas!


Na de Kerstvakantie zijn we met het thema  “Gezondheid” begonnen. De huishoek werd een ziekenhuis waar pleisters werden geplakt en verbanden aangelegd, ook rende er regelmatig  een dokter of zuster achter een patiënt aan die een prik moest krijgen….  We leerden wat er allemaal in een dokterskoffer thuis hoort (en wat juist niet!).

Ook maakten we een sporter  (sporten is heeeel gezond!) en een ambulance. We verfden ook nog een Hatsjoe- schilderij! We leerden moeilijke woorden als thermometer, stethoscoop, apotheek, enz.

Nu het thema Winkel en staat de huishoek vol met boodschappen, mandjes en portemonnees  gevuld met nepgeld. We hebben zelfs een eigen portemonnee  geborduurd en een groepswerk van een gevulde winkelwagen gemaakt. Bij de Verteltafel staan de boodschappen in verkleinde vorm, zit een echte caissière die alles aanslaat op haar kassa en de boodschappen soms ook even afweegt. Komende week sluiten we dit thema af en gaan we met Kunst aan de gang. Ik weet nu al dat er echte Picasso’s en Mondriaans in onze groep zitten!  Fijn dat de ouders zo trouw de afsluitingen van de thema’s bezoeken, dit wordt zeer gewaardeerd!

 

 

 

 


Kerst in groep 1-2


Na het thema “Vakantie” volgde het thema “Eten”. We hebben er heel wat fruit- en groentenamen bijgeleerd! We hebben geproefd van en geroken aan zoete, zure, zoute en bittere dingen. Met gym renden we als ober met een dienblad vol spullen door “het restaurant”. We hebben geleerd waar ons voedsel vandaan komt en ook waar het naar toe gaat…… We hebben de letter ‘p’  geleerd en we wisten er heel veel woorden bij te bedenken!  Bij de afsluiting hebben we onze ouders het lied van het ‘Pot- en Pan orkest’ laten horen en ook van ‘Smek smak, smek smak, wat zit er in de pan’. Het Kabouterpad hebben we gelopen en konden we proeven van rozenbotteljam en honing, spinnenwebben bekijken en walnoten proeven, het verschil tussen boomschors en onze wangen voelen.

In theater Castellum hebben we het grappige toneelstuk ‘Hatsjoe’ gezien, fijn dat ouders wilde helpen door te rijden!

Nu zijn we met het thema Bouwen begonnen, het lied van ‘de gereedschapskist’ zit er al weer goed in. We hebben geluk dat er druk gebouwd wordt op een terrein vlak bij school zodat we er af en toe even kunnen kijken! We zijn nu met 18 leerlingen en hebben een gezellige groep!

 

 

 

 

 

 

 


Gezellig begin met een groep(je) van 17 leerlingen!
Het eerste thema is “Vakantie”. We halen herinneringen op van wat we in de vakantie gedaan en beleefd hebben en leren er weer allemaal woorden bij. Ook best moeilijke woorden zoals “souvenir”. We mogen ook wat van ons meegenomen souvenir vertellen.
De eerst zo kale klas ziet er nu al weer supergezellig uit met al onze knutsels zoals: zonnebrillen en – kleppen, strandballen, zwempakken en – broeken, caravans en tenten en noem maar op. In de poppenhoek staat een tent en onze was hangt aan een boom…..
We hebben een Woordveld gemaakt en de letter ‘s’ geleerd, de Kanjertraining is weer gestart en dit jaar zitten er weer heel wat Kanjers in de klas! De liedjes rond het thema worden driftig ingestudeerd zodat we de ouders op de afsluiting van ons thema (19 september 15.00 uur) wat kunnen laten horen! Gezellig als u er bij kunt zijn!

 

Na het thema “Vakantie” volgde het thema “Eten”. We hebben er heel wat fruit- en groentenamen bijgeleerd! We hebben geproefd van en geroken aan zoete, zure, zoute en bittere dingen. Met gym renden we als ober met een dienblad vol spullen door “het restaurant”. We hebben geleerd waar ons voedsel vandaan komt en ook waar het naar toe gaat…… We hebben de letter ‘p’ geleerd en we wisten er heel veel woorden bij te bedenken! Bij de afsluiting hebben we onze ouders het lied van het ‘Pot- en Pan orkest’ laten horen en ook van ‘Smek smak, smek smak, wat zit er in de pan’. Het Kabouterpad hebben we gelopen en konden we proeven van rozenbotteljam en honing, spinnenwebben bekijken en walnoten proeven, het verschil tussen boomschors en onze wangen voelen.

In theater Castellum hebben we het grappige toneelstuk ‘Hatsjoe’ gezien, fijn dat ouders wilde helpen door te rijden!

Nu zijn we met het thema Bouwen begonnen, het lied van ‘de gereedschapskistzit er al weer goed in. We hebben geluk dat er druk gebouwd wordt op een terrein vlak bij school zodat we er af en toe even kunnen kijken! We zijn nu met 18 leerlingen en hebben een gezellige groep!
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders