agenda
 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

groep 1/2

Schooljaar 2017-2018

Kerst in groep 1-2


Na het thema “Vakantie” volgde het thema “Eten”. We hebben er heel wat fruit- en groentenamen bijgeleerd! We hebben geproefd van en geroken aan zoete, zure, zoute en bittere dingen. Met gym renden we als ober met een dienblad vol spullen door “het restaurant”. We hebben geleerd waar ons voedsel vandaan komt en ook waar het naar toe gaat…… We hebben de letter ‘p’  geleerd en we wisten er heel veel woorden bij te bedenken!  Bij de afsluiting hebben we onze ouders het lied van het ‘Pot- en Pan orkest’ laten horen en ook van ‘Smek smak, smek smak, wat zit er in de pan’. Het Kabouterpad hebben we gelopen en konden we proeven van rozenbotteljam en honing, spinnenwebben bekijken en walnoten proeven, het verschil tussen boomschors en onze wangen voelen.

In theater Castellum hebben we het grappige toneelstuk ‘Hatsjoe’ gezien, fijn dat ouders wilde helpen door te rijden!

Nu zijn we met het thema Bouwen begonnen, het lied van ‘de gereedschapskist’ zit er al weer goed in. We hebben geluk dat er druk gebouwd wordt op een terrein vlak bij school zodat we er af en toe even kunnen kijken! We zijn nu met 18 leerlingen en hebben een gezellige groep!

 

 

 

 

 

 

 


Gezellig begin met een groep(je) van 17 leerlingen!
Het eerste thema is “Vakantie”. We halen herinneringen op van wat we in de vakantie gedaan en beleefd hebben en leren er weer allemaal woorden bij. Ook best moeilijke woorden zoals “souvenir”. We mogen ook wat van ons meegenomen souvenir vertellen.
De eerst zo kale klas ziet er nu al weer supergezellig uit met al onze knutsels zoals: zonnebrillen en – kleppen, strandballen, zwempakken en – broeken, caravans en tenten en noem maar op. In de poppenhoek staat een tent en onze was hangt aan een boom…..
We hebben een Woordveld gemaakt en de letter ‘s’ geleerd, de Kanjertraining is weer gestart en dit jaar zitten er weer heel wat Kanjers in de klas! De liedjes rond het thema worden driftig ingestudeerd zodat we de ouders op de afsluiting van ons thema (19 september 15.00 uur) wat kunnen laten horen! Gezellig als u er bij kunt zijn!

 

Na het thema “Vakantie” volgde het thema “Eten”. We hebben er heel wat fruit- en groentenamen bijgeleerd! We hebben geproefd van en geroken aan zoete, zure, zoute en bittere dingen. Met gym renden we als ober met een dienblad vol spullen door “het restaurant”. We hebben geleerd waar ons voedsel vandaan komt en ook waar het naar toe gaat…… We hebben de letter ‘p’ geleerd en we wisten er heel veel woorden bij te bedenken! Bij de afsluiting hebben we onze ouders het lied van het ‘Pot- en Pan orkest’ laten horen en ook van ‘Smek smak, smek smak, wat zit er in de pan’. Het Kabouterpad hebben we gelopen en konden we proeven van rozenbotteljam en honing, spinnenwebben bekijken en walnoten proeven, het verschil tussen boomschors en onze wangen voelen.

In theater Castellum hebben we het grappige toneelstuk ‘Hatsjoe’ gezien, fijn dat ouders wilde helpen door te rijden!

Nu zijn we met het thema Bouwen begonnen, het lied van ‘de gereedschapskistzit er al weer goed in. We hebben geluk dat er druk gebouwd wordt op een terrein vlak bij school zodat we er af en toe even kunnen kijken! We zijn nu met 18 leerlingen en hebben een gezellige groep!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders