agenda
  • 28 november 2019

    NB 7

groep 1/2

Schooljaar 2019-2020

September 2019

Groepennieuws 1-2a

Het was maandag een gezellige start: 19 kinderen waarvan er 13 al vorig jaar in deze groep zaten. Dat is wel fijn want zij weten hoe het er allemaal aan toe gaat en kunnen de nieuwe kinderen even op weg helpen. Ook kwamen er twee al eventjes wennen.

We zijn begonnen met de klas wat gezelliger te maken met onze knutsels en dat lukt aardig. Ook hebben we al een jarige gehad en konden we een feestje vieren! 

Het thema voor deze weken is “Vakantie”, we leren woorden zoals camper, paspoort, souvenir, bikini, enz. De kinderen krijgen de plaatjes van de te leren woorden ook mee naar huis zodat u als ouder ook thuis kunt oefenen.

Woensdag 25 september mag u om 12 uur in de klas komen kijken en luisteren naar wat we dan allemaal gedaan en geleerd hebben. 

Als u dit jaar (weer) mee wil doen aan Op Stap! Geef dat even aan me door, het afgelopen jaar deden er veel ouders aan mee en ze waren erg enthousiast!

Voor het afscheid van juf Joke hebben we hele leuke tekeningen gemaakt!

Oktober

Na het thema Vakantie zijn we met het Thema Eten begonnen, we leren weer moeilijke woorden als serveerster, menu, bestek, enz.   We hebben een mooie koksmuts gemaakt en een grote poster met gezonde en ongezonde dingen over die je kunt eten. We hebben zelf een menukaart gemaakt waar de mensen in een restaurant heerlijke dingen kunnen kiezen zoals pizza, frietjes, tomatensoep.

We hebben geleerd hoe je de tafel moet dekken met bord, bestek en een beker.

De poppenhoek is een viersterrenrestaurant geworden waar de koks de heerlijkste dingen aan het koken zijn en de gasten aan een gezellig gedekte tafel zitten. We gaan zelfs ook nog pannenkoeken bakken en natuurlijk opeten! 

In de gymzaal hebben we geleerd hoe je als een goede ober of serveerster om de tafeltjes en stoelen moet lopen om alles op het dienblad netjes aan de gasten te kunnen serveren.

Op woensdag 30 oktober is er om 12 uur weer de afsluiting van het thema waar u als ouders bij mag zijn, we zullen dan een paar leuke liedjes laten leren.

 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders