Skip to main content

Armoede

Soms loopt het leven niet zoals u zou willen. Dan ontstaan er door onverwachte gebeurtenissen grote zorgen. Als u uw rekeningen niet op tijd kunt betalen of u zich zorgen maakt over geld dan zijn er verschillende instanties en regelingen die u kunnen helpen. Ook als school zien we het als onze taak om u en uw kinderen daarbij te ondersteunen. Daarom hebben we ook deze pagina op onze website gemaakt waarbij we uitleg geven over de verschillende regelingen waarvan wij op de hoogte zijn. U kunt ons altijd om advies vragen als u hulp nodig hebt.

Ondersteuning vanuit de gemeente

Soms loopt het leven niet zoals u zou willen. Dan ontstaan er door onverwachte gebeurtenissen grote zorgen. Als u uw rekeningen niet op tijd kunt betalen of u zich zorgen maakt over geld dan kan de gemeente u helpen. Samen met onze partners helpen wij u graag om financieel fit te worden en te blijven. Hulp vragen, kost niets. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de website van de gemeente.

Kledingbank Groene Hart

Kledingbank Groene Hart is gestart in 2019 en helpt gezinnen met een laag inkomen door het aanbieden van gratis kleding in de gemeente Alphen aan den Rijn. Onze visie is dat iedereen er leuk uit moet kunnen zien. Als klant kun je bij ons komen winkelen zoals je dat ook in modewinkels doet, maar dan op afspraak. Je zoekt voor jezelf en voor/met je kinderen kleding uit die je leuk lijkt. In de paskamer kun je meerdere kledingstukken uitproberen en bepalen wat wel en niet goed zit en je leuk staat.  Onze vrijwilligers kunnen daarbij adviseren als je dat wenst. Twee keer per jaar wisselen we de collectie van zomer- naar winterkleding. Iedere klant mag twee keer per jaar op afspraak bij ons komen shoppen. Meer informatie kunt u op de website van de kledingbank groene hart vinden.

Jeugd Deelname Fonds

Het Jeugd Deelname Fonds is een stichting in Alphen aan den Rijn die vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten en aan cultuuractiviteiten moeten kunnen deelnemen. Maar in veel gezinnen is door allerlei omstandigheden te weinig geld beschikbaar om dit mogelijk te maken. Daarom zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk kinderen die dit willen lid kunnen worden van een club, vereniging of cultuurinstelling. Het Jeugd Deelname Fonds betaalt lesgelden of contributies van cultuur- en sportactiviteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Ben je benieuwd of jouw kind(eren) in aanmerking komt voor een bijdrage? Vraag dan Participe dan een aanvraag voor financiële ondersteuning in te dienen.

Kinderen van de voedselbank

Stichting kinderen van de voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. Meer informatie kunt u vinden op de website van stichting kinderen van de voedselbank.

Stichting jarige job

In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Jarige job.

Stichting Kinderfeest

Stichting Kinderfeest biedt kinderen in armoede een dag om nooit te vergeten. Wij zorgen ervoor dat deze kwetsbare doelgroep de middag van hun leven krijgt en laten ze genieten van een geheel verzorgd feestje. De kinderfeestjes worden buitenshuis georganiseerd en wij nemen de zorg helemaal uit handen van ouders. Hierdoor beleven ook zij een zorgeloze en fijne middag. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Kinderfeest.

Stichting Vakantiebank

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen. Meer informatie kunt u vinden op de website van stichting vakantiebank.