agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 4/5

Schooljaar 2019-2020

September 2019

Beste ouders van groep 4/5,

Welkom op onze pagina. Hier zetten we regelmatig nieuws op over onze klas. We zijn een groep met 29 kinderen. 17 kinderen in groep 4 en 12 kinderen in groep 5. We hebben twee juffen. Juf Melanie op maandag en dinsdag en Juf Lisanne op woensdag, donderdag en vrijdag. Ook hebben we een stagejuf op donderdag en vrijdag; juf Kelsey. 

We hebben de afgelopen weken al hard gewerkt. Rekenen, taal, schrijven, spelling, Engels, natuur en aardrijkskunde.

Voor taal en spelling hebben we een nieuwe methode: Taal actief. Daar doen we leuke spellen bij zoals het Zweeds loopspel. 

We hopen op een heel fijn jaar met elkaar en hopen dat u vaak even op deze pagina kijkt. 

Groeten van groep 4/5 en Juf Melanie en Juf Lisanne  


Oktober 2019

We zijn inmiddels een aantal weken onderweg in het nieuwe schooljaar. Vorige week hebben we lekker herfstvakantie gehad. Voor de herfstvakantie hebben we hard gewerkt maar ook veel leuke dingen gedaan. 

Van 2 tot 13 oktober was de kinderboekenweek.
Het thema was ‘reis je mee?’ 
Na een leuke opening in de aula hebben we in de klas gewerkt over dit thema. Ook hebben we heel veel leeskilometers gemaakt. Iedere bladzijde telde voor een kilometer. Aan het einde van de week heeft groep 5 meegedaan aan een gedichtenwedstrijd. We hebben helaas niet gewonnen maar de kinderen hebben het fantastisch gedaan. 

We zijn op donderdag 17 oktober met de hele klas naar het circus geweest.

Aan alle ouders die hebben gereden, nogmaals heel erg bedankt!Het was een geweldige voorstelling en de kinderen hebben genoten. 

Ook hebben we gewerkt over de herfst. In de klas hebben we in tweetallen en kijkdoos gemaakt over de herfst. Alle kinderen hadden buiten spullen over de herfst gezocht zoals blaadjes, eikels, kastanjes en zelfs paddenstoelen. Het resultaat is erg mooi geworden.


November 2019

Verkeersles  en techniekmiddag

 


December 2019

Wat een drukke weken hebben wij gehad! De Sint kwam langs met zijn pieten en ondertussen is het alweer bijna Kerst! Daar hoort natuurlijk een kerstboom bij. Deze is versierd door een aantal kinderen uit de klas. We hebben deze periode veel geoefend met ons kerst lied: Goed Nieuws! En zijn bezig geweest met kerstkaarten maken voor elkaar.

We hebben een bezoek gebracht aan de bibliotheek op het Startblok, waar alle kinderen een boek uit mochten kiezen. 20 januari gaan we weer.

Groep 5 heeft soms geluk, dan hebben ze nog even les van juf Mariette!

We oefenen nu ook in de klas veel met woordjes lezen.
Dan mogen we zelf een plekje zoeken. Handig he…

 

En ook nog goed nieuws. Na de kerstvakantie krijgen we er een nieuwe juf bij. Juf Michelle. Juf Melanie gaat in februari studeren in Portugal en juf Lisanne krijgt een baby!

Alvast een fijne vakantie allemaal en een Gelukkig nieuwjaar


Januari en Februari 2020

Na de kerstvakantie hebben wij helaas afscheid moeten nemen van juf Melanie en hebben wij juf Michelle mogen verwelkomen.
Op de laatste middag met juf Melanie hebben we met de klas een boel leuke spelletjes gespeeld en de ingevulde en versierde vriendenboekjes aan haar mogen geven.
Daarnaast is er hard gewerkt in deze periode. Groep 5 heeft de eerste topografie les gehad en heeft al kennis gemaakt met de atlas en hoe je deze handig kunt gebruiken.

20 januari zijn wij voor de tweede keer naar de bibliotheek gewandeld. Alle kinderen hebben een nieuw boek mogen uitzoeken. De kinderen hadden geluk dat dit na de AVI toetsen waren en konden meteen een boek op hun nieuwe niveau uitkiezen! Na de vakantie gaan wij weer naar de bieb.

Ook hebben beide groepen een fietsles gehad met extra hulp van Nelleke, die de kinderen leert om veilig te fietsen. Hierbij hebben wij ook weer fantastische hulp gehad van een aantal ouders, ontzettend bedankt! 


 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders