agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 6

Schooljaar 2019-2020

Oktober 2019

Tijdens de kinderboekenweek zijn de kinderen bezig geweest met het thema ‘reizen’. Naast het vele lezen, zijn de creatief aan de slag gegaan. Met juf Hanneke hebben de kinderen een raket in de ruimte geknutseld en met juf Aylina hebben de kinderen een wereldbol met sterren gemaakt. Zo ziet de klas er weer gezellig uit!


November 2019

In de maand november zijn de kinderen druk bezig met het voorbereiden en presenteren van hun boekbesprekingen. Ze vertellen informatie over hun boek, met als doel: oefenen met presenteren en andere kinderen enthousiasmeren! Vandaag heeft de juf een ‘voorbeeld’ boekbespreking gegeven, zodat de kinderen goed weten wat er van ze verwacht wordt! Succes en veel leesplezier allemaal!

Dinsdag 5 november Wetenschap en techniekmiddag.
De kinderen hebben met alleen papier en plakband een knikkerbaan weten te maken. Ze moesten nadenken over een stevige constructie en goed samenwerken. Het was een geslaagde middag.

De kinderen in groep 6 hebben een praktische verkeersles gehad. Ze hebben verkeerssituaties geoefend. Dank aan de ouders die geholpen hebben.


Januari 2020

De kinderen van groep 6 zijn het jaar begonnen met een gezamenlijke opdracht: een mega kleurplaat waarbij iedereen een stukje moest kleuren.
Ik wens jullie allen een gelukkig en mooi 2020!

 

 

De kinderen hebben een onderzoeksles gedaan over de koala’s die veel hulp nodig hebben in verband met de hevige branden in Australië.
Eerst hebben de kinderen informatie gelezen, filmpjes bekeken en vragen beantwoord. De les is afgesloten met het maken van een ansichtkaart in het Engels om onze steun en dankbaarheid aan de hulpverleners in Australië te tonen.

 


Februari 2020

Zo’n    periode na de cito toetsen is het ook tijd voor ontspanning en mochten de kinderen even lekker spelen.
Ook zijn er kinderen hard aan het werk bij juf Linda. Zij leren hoe ze een PowerPoint presentatie moeten maken.

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders