agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 5/6

Maart 2018

Scholendienst

In februari was op zondag de scholendienst in De Bron. Het ging over de schepping. God heeft alles heel mooi gemaakt. Onze groep vertelde iets over dat God de wind, het land en de lucht heeft gemaakt.

Daily mile

OP 5 maart kwam Erben Wennemars op onze school. Hij kon vroeger vreselijk hard schaatsen. Tegenwoordig geeft hij commentaar op televisie bij schaatswedstrijden. Omdat hij dagelijks bewegen heel belangrijk vindt, stimuleert hij alle scholen om elke dag een mijl te lopen. Ook probeert onze klas om elke dag een rondje om de school te rennen of te wandelen. Best een mooie uitdaging.

 

Techniekmiddag

Dinsdagmiddag 27 maart was op De Stromen ‘techniekmiddag’. De kinderen maakten mooie bouwwerken met knex, kapla, lego, enz. Heel belangrijk was het om goed samen te werken en een plan te maken. De middag was leuk en leerzaam.


Start 2018

Kerstfeest is al weer een tijdje geleden. Toch kunnen we terugkijken op een heel mooi feest, waarin we de geboorte van de Heer Jezus hebben gevierd.

Best spannend om in de avond naar school te gaan. Eerst hebben we een viering gehouden. We zongen mooie liederen, verschillende kinderen hebben een gedeelte verzorgd, meester Jan heeft een mooi verhaal verteld. Na afloop genoten we van een heerlijk kerstdiner.

Na de vakantie zijn er twee nieuwe klasgenoten bijgekomen: Achmad en Frederik. Leuk om te zien, dat ze het al naar hun zin hebben!

Ook is juf Michelle in onze groep gekomen om stage te lopen. Juf Michelle studeert aan de Marnix Academie. Dat is een Hogeschool waar je wordt opgeleid tot leerkracht op de basisschool. Binnenkort zal de juf iets over zichzelf vertellen op deze site. Juf Michelle, we hopen dat je een leuke tijd hebt in onze groep.

Zondag 4 februari is in de Bron een scholendienst. Het thema is ‘de schepping’. We denken samen na en danken de Heer, dat Hij alles zo mooi gemaakt heeft.

Deze periode maken de kinderen een aantal Cito-toetsen. Zo kijken we of er voldoende ‘groei’ is. Ook staan de resultaten in de rapporten. Iedereen succes gewenst!


Groepennieuws 5/6

Na de zomervakantie zijn we weer lekker gestart! Best spannend, om met een aantal nieuwe kinderen en een meester, die je nog niet zo goed kent aan het werk te gaan. Iedereen heeft opgeschreven wat hij-zij hoopt voor dit schooljaar. Vooral het doen van leuke dingen werd veel gekozen.
Na een paar weken hard werken is iedereen wel weer aan elkaar gewend.
Er zijn drie leerlingen in de groep die ‘nieuw’ zij op school: Famke, Mazen en Sander. We hopen, dat ze het leuk zullen hebben op De Stromen.
We hebben al leuke activiteiten gedaan. Zo ging iedereen iemand een interview afnemen. Sommigen durfden voor de groep te staan om iets over een medeleerling te vertellen.

Huiswerk
Elke week krijgen de kinderen huiswerk: woordpakket op dinsdag en rekenen op vrijdag. We leren, om het steeds in de agenda te schrijven en de taken zo te plannen.

Kinderboekenweek
Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. We hebben er met elkaar over gepraat wat griezelig is, wat je bang maakt. De een vindt spinnen eng, terwijl de ander die juist leuk vindt. De meester houdt niet echt van honden en sommige kinderen vinden achtbanen eng.

Op vrijdag heeft ieder kind aan een ander voorgelezen uit het lievelingsboek. Lekker een kussen meenemen en een leesplekje zoeken in de school.
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders