agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 1/2 a

       Welkom op de pagina van groep 1/2aWat een fijne start van het schooljaar. Alle kinderen van groep 1-2A stonden weer vrolijk en uitgerust in de klas na de zomervakantie. En nee, niet alles in de klas stond fout, de juffen hadden gewoon de klas een beetje veranderd tijdens de zomervakantie. Vers zand in de zandtafel en alles weer fris en schoon.

De eerste weken is er hard gewerkt en gespeeld rondom het thema vriendjes, school en dit ben ik. De vaders en moeders kwamen op de open avond kijken in de klas en de kinderen legden uit wat er allemaal te doen en te leren is op school.
De komende periode werken we rondom het thema dieren en daarna is het alweer snel kinderboekenweek.
We hebben veel plezier met elkaar en zingen, lachen en leren heel wat af.

Groetjes, juf Evelien en juf Ellen


Juli 2018

De laatste periode van het schooljaar hebben we genoten van het mooie weer buiten en de verschillende werkjes, verhalen en spelletjes binnen.

De thema’s bouwen, vervoer, zomer en water kwamen voorbij. En we werkten over het thema baby. nu juf Marijke bijna met zwangerschapsverlof gaat, heel toepasselijk. In de watertafel werd de babywas gedaan. En in de bouwhoek bouwden de kinderen een wiegje voor de baby.

Op 28 juni was de feestdag. Samen liepen we naar de andere locatie en daar stond een draaimolen, drie springkussens, twee storm-junglebanen klaar. We keken naar een grappige show en konden knutselen, schminken en nagellakken. Tussen de middag aten we de pannenkoeken op die twee ouders gebakken hadden. Het was een echt feest.

We hebben ook een aantal nieuwe leerlingen verwelkomd in groep 1 . Gezellig dat jullie in 1/2 A komen spelen en werken.

Op 13 juli  nemen afscheid van groep 2. Na de zomervakantie gaan zij bij juf Lisanne en juf Magdalein weer heel veel nieuwe dingen leren. Wij wensen jullie allen hele fijne zomerse weken vol vrije tijd en leuke dingen en zien jullie graag weer terug in augustus.

Hartelijke groeten juf Ellen en juf Evelien.


Januari 2018

We begonnen het nieuwe kalenderjaar met een nieuwjaarsreceptie en wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar. Ook de ouders waren welkom na schooltijd om te proosten op het nieuwe jaar.

Met werken en spelen zijn we in januari gestart met het thema ‘tijd’. Hoe ziet een klok eruit, welke cijfers zie je en hoelang duurt eigenlijk een minuut. Een minuut springen bleek best lang, maar een minuut kunstjes doen was eigenlijk weer te kort!

Na dit thema was het thema winter aan de beurt. Met sneeuw hadden we al ervaring, helaas bleef het natuurijs uit. Maar we hebben wel nagedacht en ervaren hoe we de (speelgoed) dieren konden bevrijden uit het ijs. Ook hebben we vetbolletjes gemaakt voor de vogels.

In februari was het thema circus aan de beurt. De speelhoek, werd circushoek. Clowntjes knutselen, dieren tellen en verdelen, spiegelen, jongleren, goochelen, acrobatiek, we hebben het allemaal gedaan. Met aan het einde van het thema een voorstelling samen met 1-2 B voor onze maatjes uit groep 5 en 6.

Op valentijnsdag hebben we nog een kaart naar huis gestuurd.

Ook hebben we de afgelopen periode veel met de poppenkast gespeeld en voorstellingen aan elkaar gegeven

Allen een fijne voorjaarsvakantie en tot ziens weer op school maandag 5 maart.

Groeten juf Evelien en juf Ellen


Welkom terug! Hieronder vertellen wij weer kort over wat dingen die wij hebben meegemaakt met de klas! Veel leesplezier.


Verkeersles
Half november hebben we alweer onze tweede verkeersles gehad. Met dank aan de hulp van vaders en moeders van onze klas hebben we goed kunnen oefenen. Deze keer mochten we verschillen parcours ondernemen op de fiets op het grote schoolplein. We hebben hier erg veel geleerd zoals slalommen, op tijd remmen en je vinger uitsteken bij het maken van een bocht. We verheugen ons nu al op onze derde les in april!

Champignons
Via milieu en natuureducatie hebben wij afgelopen periode een bak gekregen om champignons te kweken. De eerste dagen moesten we vooral de aarde goed omspitten en lang wachten! Maar na een paar dagen kwamen daar de eerste champignons. We hebben geleerd hoe we moesten oogsten. Daarna konden we ze eens goed bekijken, voelen en… ook proeven. We hebben er champignonsoep van gemaakt!

Sinterklaas
Op dinsdag 5 december kwam ook Sinterklaas bij ons op school. We hebben hem ontvangen op het schoolplein. Een aantal kinderen uit onze klas mochten meespelen in het orkest die meekwam met de Sint en de pieten. Daarna kwam Sinterklaas ook in de klas. Daar hebben we voor hem een verjaardagslied gezongen. Ook werden verschillende kinderen naar voren gevraagd om bijvoorbeeld te hoelahoepen of kruidnoten te tellen. Aan het einde kregen we ook nog een cadeautje, een knikkerbaan of een memoryspel en wat lekkers. Het was een hele gezellige dag!

Kerst
Na Sinterklaas zijn we gelijk gaan werken over de kerst. We hebben al verschillende glinsterende werkjes mogen maken. Heeft u ze in de klas al bewonderd? Vanavond hebben wij om 18.30 uur de kerstviering in de bron. Met de AC hebben we een kerstlantaarn gemaakt om daar een (kunst)lichtje in te doen. Ook oefenen we op het moment hard voor de kerstliedjes voor tijdens deze viering.

Voor nu wensen wij u fijne feestdagen een veilig en gezellig uiteinde. Tot in januari 2018!
Groetjes, groep 1/2a.


Muziekles van Arti


Afgelopen periode heeft groep 1/2a aan verschillende thema’s gewerkt. Zo hebben we het over het thema vriendjes, dieren en de kinderboekenweek. Zo  hebben we geleerd wat de regels in de klas zijn en hoe we met elkaar omgaan.

Ook hebben we een echt dierenhotel in de school gehad, waarbij we goed voor de dieren moesten zorgen. In deze weken zijn we nog bezig met de kinderboekenweek. We hebben het gehad over wat wij spannend vinden, gevoeld in de voeldoos en ook hebben de kinderen uit groep 5 aan ons voorgelezen.

Voor nu een fijne hersftvakantie en tot snel!
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders