agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 1/2 a

 

Schooljaar 2019-2020

Oktober 2019

We zijn al ruim 8 weken op school en hebben al verschillende thema’s gehad waar we mee gewerkt hebben. Zo zijn we begonnen met het thema ‘dieren in de dierentuin’. We hebben vooral gekeken naar welke dieren er nu in een dierentuin te vinden zijn en hoe deze eruit zien. Wat is bijv. het verschil tussen een olifant en papegaai? Of het verschil tussen een olifant en een neushoorn?

Daarbij hebben we veel dierenliedjes gezongen. Wisten jullie dat ons favoriete dierenliedje Baby Shark is?

De leerlingen uit groep 2 zijn voornamelijk bezig geweest met het maken van hun eigen dierentuin in de blokkenhoeken. Zijn ze niet mooi geworden?

 

In oktober hebben we stil gestaan bij de Kinderboekenweek. Ons thema sloot daar perfect op aan: ‘Reis je mee?’. Tijdens dit thema stonden de vervoersmiddelen centraal. Zo hebben we auto’s, vrachtwagens, luchtballonnen en vliegtuigen gemaakt.

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we veel leeskilometers gemaakt: 1286 km! Elke kilometer stond gelijk aan een voorgelezen bladzijde. We hebben zoveel kilometers kunnen maken dankszij onze maatjesgroep: groep 5. We hebben twee keer per week maatjeslezen gedaan, waarbij een leerling uit groep 5 een boek voorleest aan een leerling uit onze klas. Dit deden we dan voor 20 minuten en schreven daarna de gelezen bladzijdes op. Wat was dit leuk om te doen!

Ook hebben de ouders geholpen om zoveel leeskilometers te maken! Erg bedankt voor alle hulp!

 

 

Dan zijn we ook weer begonnen met de Daily Mile: een rondje om de school rennen, waarbij we op elke hoek van de school een motorische ‘opdracht’ doen, zoals springen, hinkelen, op een been staan, etc. Iedereen doet dit op zijn/haar eigen manier en tempo. Hierdoor bouwen we aan onze conditie, relatie, vertrouwen en veerkracht. Dit doen we twee keer per week, naar het gymen en voor het buiten spelen.Wilt u meer over de Daily Mile weten? Neem gerust een kijkje op de site .

 

Op 16 oktober zijn we naar Circus Salto gegaan. We reden naar het Archeon, waar een grote circustent stond (dank aan alle moeder die reden/meegingen!).

Er waren acts van acrobaten, honden en eenden die kunstjes deden, een gekke vogel met brutale praat en een kok die borden in de lucht hield. De kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad en kunnen niet wachten op het volgende uitje!

En nu is het tijd voor de herfstvakantie, dus bij deze wens ik iedereen een fijne vakantie!


September 2019

Een nieuwe klas met een nieuwe juf. Dit jaar staat juf Kirsty bij groep 1-2a. In het totaal bestaat de groep uit 21 kinderen, waarvan 5 leerlingen na de vakantie nieuw zijn gekomen.

De eerste twee weken werken we met het thema school. Binnen dit thema staan de regels van de school en in de klas centraal, net zoals het maken van nieuwe vriendjes. Zo hebben we de afgelopen dagen alle speel/werkhoeken binnen de groep verkend.

 

Binnen groep 1-2a hebben alle kinderen weekwerkjes. Deze werkjes passen binnen het thema wat op dat moment in de klas aan bod komt. Tijdens de werkjes leren de kinderen nieuwe vaardigheden aan en maken ze gebruik van hun fantasie. Zo hangen de eerste werkjes als klassenversiering al voor het raam voor de papa’s en de mama’s.

 

 

Naast de werkjes en het binnenspelen, spelen we ook lekker buiten. Zo leren de kinderen elkaar weer een beetje beter kennen en kunnen ze hun energie kwijt.

Ook zijn we van start gegaan met de Kanjertraining. Binnen de Kanjertraining werken we met vier verschillende kleuren petten:

  1. Wit = Kanjer pet (je helpt kinderen)
  2. Zwart = Pestvogel pet (je pest kinderen)
  3. Geel = Bange konijntje pet (je bent bang)
  4. Rood = Gekke aap pet (je lacht om andere kinderen)

De kinderen leren op een speelse manier hoe ze met elkaar om moeten gaan. Dit gaat heel erg goed! In 1-2a zitten allemaal kanjers!

Dit jaar gaat een leuk, gezellig en leerzaam jaar worden voor alle leerlingen uit groep 1-2a.


 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders