agenda
 • 18 februari 2019

  Rapportgesprekken

 • 18 februari 2019

  Rapportgesprekken

 • 19 februari 2019

  GO! BTS

  14:45-15:45

 • 18 februari 2019

  Rapportgesprekken

 • 18 februari 2019

  Rapportgesprekken

 • 21 februari 2019

  NB 12

 • 18 februari 2019

  Rapportgesprekken

 • 22 februari 2019

  Verjaardagen leerkrachten met je eigen klas

 • 25 februari 2019

  Voorjaarsvakantie

 • 25 februari 2019

  Voorjaarsvakantie

 • 25 februari 2019

  Voorjaarsvakantie

 • 25 februari 2019

  Voorjaarsvakantie

 • 25 februari 2019

  Voorjaarsvakantie

groep 1/2 b

Schooljaar 2018 – 2019

December 2018

We hebben een spannende, drukke maar ook gezellige periode achter de rug. Na de kerstvakantie zullen we starten met 21 kleuters in onze groep. Sommige draaien al even mee en zijn al helemaal gewend. Voor andere kleuters is het nog allemaal erg nieuw. We hopen dat alle nieuwe kinderen een fijne tijd bij ons in de klas zullen krijgen.

Herfst

Na de herfstvakantie hebben we gewerkt over het thema herfst. We hebben gesproken over eikels, kastanjes, dennenappels en paddenstoelen. We hebben gekeken naar de kleuren van de bomen en we hebben, zoals u op deze pagina van de website hebt kunnen lezen, appelmoes gemaakt.

Goede Doelen Actie

Met onze voorstelling hebben we een prachtig bedrag van ruim 130 euro opgehaald voor Sulawesi. De kinderen hebben hard gewerkt en geoefend en we kunnen terugkijken op een schitterende voorstelling waar we liedjes hebben gezonden, gedichtjes hebben opgezegd en het boek ‘De spin die het te druk had’ hebben uitgebeeld.

Verkeer

In deze periode hebben we ook 2 verkeerslessen op het plein gehad. We weten nu waar we op moeten letten als we oversteken en hoe  je met je fiets aan de hand moet lopen of hoe het gaat als je met je fiets opeens moet remmen. Wat fijn dat er steeds weer ouders zijn die ons hierbij willen helpen. Dank u wel daarvoor!

Sinterklaas

Wat vonden we dat spannende tijd! Elke dag keken we naar het sinterklaasjournaal en steeds kregen we de plaatjes voor ons sinterklaasleesplankje. Omdat we hadden gehoord dat er steeds wat mis ging bij het verdelen van de chocoladeletters, hadden we voor de zekerheid maar even een lijstje gemaakt van welke chocoladeletters wij in onze klas nodig hadden. Een mooie gelegenheid om bezig te zijn met de letters van onze naam.

Toen eindelijk op 5 december Sint bij ons in de klas kwam, was dat best spannend maar toch stiekem ook wel heel leuk! Het was fijn dat Sint even naar onze verhalen kon luisteren en dat we hem konden laten zien wat we allemaal al wisten. En gelukkig had hij voor ons allemaal een mooi cadeautje meegenomen. Dank u Sinterklaasje!

Kerst

Wat was het gezellig tijdens de Kerstviering. In de weken voorafgaande aan deze viering hebben we de liedjes geleerd die inde liturgie staan en hebben we het Kerstverhaal gehoord. Als u thuis de liedjes nog eens met uw kinderen wilt zingen dan kunt u ze hier terugvinden:

https://www.youtube.com/watch?v=MsBik6MEHm8

https://www.youtube.com/watch?v=7S5tjxP2ibE

https://www.youtube.com/watch?v=dkqHNHlMaFc

Behalve dat we hiermee bezig zijn geweest hebben we ook kerstballen gesorteerd, kaarsen van groot naar klein gelegd en een grote papieren kerstboomgemaakt die er aan allebei de kanten hetzelfde uitzag.

Afscheid

Op donderdag 20 december nemen we afscheid van juf Christel en na de kerstvakantie zal juf Marijke weer bij ons in de klas zijn omdat haar zwangerschapsverlof voorbij is. Juf Christel, dank  u wel dat u onze juf wilde zijn We hebben er van genoten!

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling. Tot in het nieuwe jaar!

_________________________________________________________________12 november 2018

     

Vandaag hebben we met de kinderen appelmoes gemaakt. Nadat we eerst goed hebben gekeken hoe een appel eruitziet, en alles van een appel hebben benoemd (schil, vruchtvlees, klokhuis, pitten, steeltje), werden de appels die door de kinderen waren meegenomen geschild en van hun klokhuis ontdaan. Vervolgens hebben alle kinderen geholpen om de appels in stukjes te snijden en die kleine stukjes appel verdwenen in de pan. De pan werd opgezet en de appeltjes begonnen al snel te koken. Wat een heerlijke geur kwam daar vanaf!

Nadat we nog even dit volgende filmpje hadden gezien, was de appelmoes goed en kon er gegeten worden. Maar… eerst goed blazen hoor!

Zelfs meester Gerard kwam nog even langs om te kijken waar die lekkere geur vandaan kwam!

 

Oktober 2018

Inmiddels is het schooljaar alweer 2 maanden oud. We hebben al veel geleerd en zijn al helemaal gewend aan elkaar, de juffen en alle regels. We doen goed ons best en kunnen heel goed luisteren. Knap hoor!

De eerste weken van het schooljaar hebben we gewerkt over het thema ‘School’. Wat mag en kan er wel op school en wat kan en mag er niet. Wie zitten er allemaal in onze groep en waar zijn we goed in? Op deze manier hebben we elkaar goed leren kennen.
 
Hierna volgde het thema ‘Kunst’. We hebben het gehad over Vincent van Gogh, Escher en Mondriaan. De kleuters hebben zich verwonderd dat er zomaar nieuwe kleuren ontstaan als blauw, geel en rood gemengd worden. Ze konden er geen genoeg van krijgen! Dit opzegversje hebben we hierover geleerd:
Hocus pocus met wat franje,
Geel en Rood dat wordt Oranje.
Hocus pocus met een zoen,
Blauw en Geel dat wordt Groen.
Hocus pocus met wat raars, 
Rood en Blauw dat wordt Paars.
En natuurlijk hebben we zelf veel geschilderd en geboetseerd. Er zijn echt kunstwerken ontstaan! Woorden zoals palet, schildersezel, tube, kwast en penseel werden geleerd en er werden spelletjes gedaan met de verschillende schildersattributen.
        
 

De laatste weken voor de herfstvakantie hebben we ons bezig gehouden met het thema ‘Kinderboekenweek’. En omdat het thema van de Kinderboekenweek 2018 ‘Vriendschap’ is, stonden de boeken van Max Velthuis van Kikker (en zijn vriendjes) centraal.
Op 3 oktober heeft meester Gerard ons voorgelezen. Er is een boekenmarkt geweest.
We hebben diverse boeken goed bekeken en vergeleken. Welke boeken zijn even groot, welk is grote, kleiner, dikker of dunner. We weten dat een boek een titel, een kaft en een rug heeft. We weten wat een schrijver doet, wat een tekenaar doet en waarom hun namen op de voorkant van het boek staat.
De vingerpoppetjes van Kikker liggen in onze klas, zodat we de verhalen van Kikker en zijn Vriendjes kunnen navertellen en naspelen.\

 

 

Ook hebben we nog een verkeersles op het plein gehad. We hebben geleerd waar we op moeten letten als we de weg oversteken. Goed kijken is heel belangrijk!
  
Na de herfstvakantie gaan we aan het werk over het thema Herfst. We hopen dat we in de vakantie nog even kunnen genieten van prachtig herfstweer en dat we de kinderen weer uitgerust terugzien op maandag 29 oktober.
 
Fijne vakantie allemaal!
 
_____________________________________________________________________________________________
 
De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar gaat weer van start. We beginnen dit jaar met 16 kinderen in groep 1/2b en we zullen in de maanden september en oktober al snel 3 nieuwe 4-jarige kleuters verwelkomen.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Annette voor de groep. Op donderdag en vrijdag is juf Christel er omdat juf Marijke nog met zwangerschapsverlof is. Zij zal na de Kerstvakantie terugkeren.
 
Ook de komende tijd zullen we met diverse thema’s aan de gang gaan: Het nieuwe schooljaar, Kunst, Kinderboekenweek en Herfst zijn enkele voorbeelden.
De eerste weken van het schooljaar zullen we ons vooral bezighouden met de regels die er gelden in de groep en hopen we dat alle kinderen snel weer gewend zullen zijn. De kinderen die nu in groep 2 zitten zullen de ‘nieuwe’ kinderen vast veel kunnen gaan helpen!
 
We hopen op een fijn, gezellig en vooral leerzaam schooljaar!Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders