agenda
  • 28 november 2019

    NB 7

groep 1/2 b

Schooljaar 2019-2020

 Oktober 2019

De herfstvakantie is alweer aangebroken. Wat zijn de eerste 7 weken van het schooljaar snel gegaan! Inmiddels zijn we weer gewend aan elkaar en aan het schoolritme. De afgelopen weken hebben we al 3 verschillende thema’s in de klas gehad: ‘op school’, ‘dieren in de dierentuin’ en ‘reis je mee?’.

Het laatste thema ‘reis je mee?’ was het thema van de kinderboekenweek. We begonnen dit thema met een schoolbrede opening. We hebben het liedje Reis Mee gezongen en geluisterd naar een verhaal dat juf Hanneke heeft voorgelezen. 

We hebben een hoop opdrachten gemaakt rondom dit thema. Zo hebben we bijvoorbeeld in de bouwhoek een snelweg gebouwd en we hebben op heel veel verschillende manieren voertuigen geknutseld. Tijdens de kinderboekenweek hing er een leesmeter in de klas. We probeerden zoveel mogelijk kilometers (bladzijden) te lezen. In totaal hebben wij samen met onze maatjesklas (groep 6) en de voorlezende ouders en grootouders (dank voor de hulp!) ruim 1800 kilometer gelezen!

Ook hebben de kinderen een hoop moeilijke vragen aan de juffen gesteld, want nieuwsgierig zijn ze zeker! Hoe wordt bijvoorbeeld een auto gemaakt? En hoe werkt een stoplicht? Hoe komt het dat een vliegtuig in de lucht kan blijven en hoe werkt een auto?

Ook hebben we het gehad over ‘boeken’ en de boeken uit de kast eens netjes gesorteerd van groot naar klein.

Behalve dat er thema’s centraal staan, zijn we ook steeds bezig met het bereiken van diverse doelen. Die kunt u in de gang op het bord zien staan. Eén van de doelen waar we de komende periode mee aan de slag gaan is ‘rijmen’.

Op 16 oktober zijn we nog naar het circus geweest. Van tevoren vonden we dat best spannend maar wat hebben we genoten van eenden en honden die kunstjes deden, draaiende bordjes een goocheltruc en iemand die met hoepels heel veel kunsten liet zien.

Een dankjewel voor alle ouders die wilden rijden is hier ook zeker op zijn plaats!

Het volgende thema wordt het thema ‘herfst’, maar nu eerst VAKANTIE!  Fijne vakantie allemaal!

______________________________________________________________________________

September 2019

Na een welverdiende vakantie hebben we de eerste schoolweek inmiddels alweer gehad. Een week die in het teken stond van kennismaken en wennen. Kennismaken met elkaar en ook met een nieuw juf: juf Christel. Ook hebben we  al een start gemaakt met het eerste thema van dit jaar waar we over werken en dat is het thema ‘School’.  Een mooie gelegenheid om alle regels even goed te herhalen, al bleek dat veel kinderen nog precies wisten wat er van hen werd verwacht. Knap hoor.
We zijn dit jaar gestart met 21 kinderen en 2 juffen. 3 kinderen zijn voor, in of net na de vakantie 4 geworden. Voor de andere kinderen was het een terugkomen in hun klas weer redelijk vertrouwd. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Annette er. Op donderdag en vrijdag is juf Christel er.

Zoals op de foto te zien is hebben we even gekeken naar hoe groot we allemaal geworden zijn en hebben we een mooie rij gemaakt van klein naar groot.  Dit is één van de kennismakingsspelletjes die we hebben gedaan.

We hopen op een fijn, gezellig maar bovenal leerzaam jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders