agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 1/2 b

 Welkom op de pagina van groep 1/2b

Hallo allemaal! Wij zijn groep 1-2b. Aan het begin van het schooljaar telt onze groep 17 kinderen en 2 juffen. Al snel zullen de komende periode meer kinderen bij onze groep aansluiten. Zo wordt Juraj binnenkort 4 jaar en komt hij bij ons in de klas, fijn.Het komende jaar zult u hieronder stukjes lezen van de dingen die wij in de klas doen. We gaan het komende jaar veel leren, samen spelen en plezier maken. Wij hebben er erg veel zin in!

Groetjes van alle kanjers uit groep 1-2b en natuurlijk ook van de juffen, juf Annette en juf Marijke


Juli 2018

 

Na de meivakantie hebben we het in de klas gehad over het thema ‘vervoer’. We hebben verschillende vervoersmiddelen besproken en een echte fiets bekeken.
Op woensdag 16 mei mochten we allemaal naar het sportveld en hebben we met elkaar een leuke sportdag gehad. We hebben verschillende spelletjes gedaan, zoals waterestafette, verkleedrace, op een doeltje schieten en zaklopen.

Na het thema vervoer gingen we aan de slag met het thema ‘baby’. Dit vonden we erg leuk omdat juf Marijke zwanger is en we haar buik elke dag zagen groeien. We waren erg nieuwsgierig en wilden van alles weten. We hebben verschillende werkjes gemaakt en ook een liedje geleerd over baby’s:

Op de melodie van In Den Haag daar woont een graaf

Wij hebben thuis een baby’tje
met kleine roze handjes
en als je in zijn/haar mondje kijkt
dan heeft hij/zij nog geen tandjes
elke keer dan denk ik weer:
die tandjes zijn vergeten
o, wat zal dat moeilijk zijn
om zo je brood te eten!

Ook hebben we zelf een tekening van een echo gemaakt (zie de foto hieronder). Natuurlijk mochten we ook aan de buik van de juf voelen, als we het netjes vroegen. We snapten nog niet dat we de baby niet altijd konden voelen. We vinden het wel spannend wat het gaat worden: een jongetje of een meisje. Alle jongens uit onze klas denken een jongen en alle meisjes denken een meisje!

      

Tot slot hebben we gewerkt over het thema zomer. Ook daar hebben we verschillende werkjes over gemaakt en een eigen woordveld bij gemaakt. Ook hebben we een liedje geleerd: ‘in de zomer’ https://www.youtube.com/watch?v=OoOlbTIvyRg

Op 28 juni mochten we met elkaar een hele leuke feestdag hebben. We hebben ervan genoten.

En nu zitten we alweer in de laatste schoolweek voor de zomervakantie. We gaan deze week nog allemaal leuke, gezellige dingen doen met elkaar. Ook nemen we afscheid van de kinderen die volgend jaar naar groep 3 gaan. Vrijdag 13 juli zullen we met elkaar aftellen op het schoolplein en dan wensen we elkaar een fijne vakantie.

     

Woensdag 11 juli was de officiële laatste werkdag van juf Marijke. We wilden haar niet zomaar met zwangerschapsverlof laten gaan. Met een high tea voor de kinderen en een mooie gevulde mand met allemaal cadeautjes voor de juf hebben we een klein feestje gevierd. Aan alle ouders een hartelijke dank zodat dit voor juf Marijke (en de kinderen) een geweldige ochtend kon zijn!

   

Juf Annette en juf Marijke hebben erg van ons genoten dit jaar en zien ons graag volgend schooljaar weer terug op De Stromen :)!


April 2018

Na de voorjaarsvakantie gaan we aan de slag met het thema ‘lente/boerderij’. We doen verschillende spelletjes rondom dit thema en maken werkjes over dieren op de boerderij en bloemen in de lente. We hebben het over verschillen tussen een gekookt en rauw ei.
Vervolgens komt het thema ‘bouwen’ aan bod. Dit vonden wij een super leuk thema. We mochten echt timmeren in de timmerhoek en plattegronden nabouwen. Ook gingen we van alles opmeten in de klas, wat is groot en wat is klein? Tot slot hebben we buiten echte hutten gebouwd. Hieronder zijn daar een paar foto’s van te vinden.

 

   

    

 

We hebben op donderdag 28 maart op school het Paasfeest gevierd.

Na een viering in de aula waar we samen met kinderen uit andere groepen hebben gezongen en geluisterd naar het Paasverhaal, mochten we tussen de middag genieten van een heerlijke Paaslunch. Wat fijn dat er door zoveel kinderen lekkernijen meegenomen waren. Dank jullie wel allemaal!

Op vrijdag 20 april waren er de Koningsspelen en werden de verjaardagen van de juffen en de meesters gevierd.

De kinderen kwamen mooi uitgedost in rood, wit, blauw en oranje naar school en waren klaar om de dag te beginnen.
Eerst werden de juffen en meesters gefeliciteerd. Zij zaten klaar op het plein en kregen van de kinderen een mooie bloem (wat is dat een prachtig boeket geworden, al die bloemen bij elkaar!). Vervolgens was er alle gelegenheid om te ontbijten. Er werd goed gegeten en om half 10 werden de kinderen opgehaald door de kinderen uit de groepen 5 en 6 om in kleine groepjes allerlei spelletjes te doen: Spijker poepen, stoepkrijten, ballonnenrace, vlaggetjesrace, etc.
Na een mooie ochtend met geweldig weer konden de kinderen met een goed gevoel weer naar huis.
Wij wensen jullie allemaal een fijne meivakantie en zien jullie graag maandag 14 mei weer terug in groep 1-2B!
Groetjes van de kinderen en juffen uit groep 1-2b

Februari 2018

Na de kerstvakantie zijn wij hard aan het werk gegaan over het thema tijd.

Wat is tijd, hoe meet je tijd, en hoe kun je op een klok zien hoe laat het is?

We hebben klokken geknutseld, zijn bezig geweest met dingen die lang of kort duren en hebben het gehad over de weekindeling en de maanden van het jaar. Verschillende kinderen konden precies aangeven wanneer zij jarig waren en of dat nog lang zou duren of niet. Ook wisten ze te vertellen welk weer het vaak op hun verjaardag was.

Daarna kwam het thema winter aan de beurt. Sneeuw en ijs, he goed aankleden als je naar buiten toegaat. Iets wat in de zomer niet nodig is. We hebben geteld hoeveel kinderen er mutsen, sjaals en wanten bij zich hadden naar school, En of dat een paar dagen later evenveel kinderen waren. Hoe kwam het dat er nu minder kinderen zijn die een sjaal of muts bij zich hebben?

Ook zijn we gaan meten: welke sjaal is het langst?

Natuurlijk hebben we het ook gehad over de dieren in de winter. We hebben vetbollen voor de vogels gemakt en pindakettingen geregen. En wat is het leuk om te zien dat de vogels de pinda’s die we in het zicht van de klas buiten hebben opgehangen ook echt opeten!

Als laatste kwam het thema circus aan bod. Wat hebben we hiervan genoten!

We knippen, plakken en bouwen dat het een lieve lust is!

Tijdens de gymlessen oefenen we net zo hard tot we bijna echte acrobaten of jongleurs zijn geworden.

De kunsten die de dieren doen, doen we zo goed mogelijk na.

Een van de liedjes die we hebben geleerd is deze:

Op 26 januari is Joanne 4 jaar geworden en ze zit nu ook bij ons in de klas. Fijn dat je er bent Joanne! We hopen dat je het naar je zin zult hebben.

Tijdens de scholendienst heeft u kunnen horen en zien hoe we in de weken daaraan voorafgaande bezig zijn geweest met de verhalen van de schepping en daar een liedje over hebben geleerd.

Ook hebben we een schoonmaakavond gehad waar we met een 4-tal ouders hard hebben geboend om zo onze klas weer fris mogelijk te laten zijn. Een hartelijke dank aan deze ouders is zeker op zijn plaats. Fijn dat u een handje wilde helpen!

Na de vakantie gaan we aan het werk over het voorjaar. Laten we hopen dat het dan ook echt voorjaarsweer wordt! We wensen iedereen een goede vakantie en tot 5 maart!


 

December 2017

 

Na de herfstvakantie zijn we in groep 1-2b aan de slag gegaan met het thema ‘herfst’.

Natuurlijk hebben we gekeken naar de paddenstoelen en weten we dat je vooral van paddenstoel moet afblijven omdat je nooit weet of je er ziek van wordt.

Het volgende liedje hebben we geleerd:

Wat moet je met een paddenstoel,
wat moet je daar nu mee?
Misschien moet je hem plukken?
nee oh nee!
Je kunt er niet op zitten want zo’n stoeltje is te klein,
maar wat zou de bedoeling van zo’n paddenstoeltje zijn?

Wat moet je met een paddenstoel,
wat moet je daar nu mee?
Misschien moet je hem eten?
nee oh nee!
Eet liever zeven worteltjes, da’s beter voor de lijn,
maar wat zou de bedoeling van zo’n paddenstoeltje zijn?

Wat moet je met een paddenstoel,
wat moet je daar nu mee?
Niet plukken en niet eten?
nee oh nee
Je kunt ze wel bekijken en is dat niet reuze fijn?
Ja dat zal de bedoeling van zo’n paddenstoeltje zijn!

We hebben het gehad over diverse dieren in de herfst: o.a. spinnen, eekhoorns en vogels die naar warme landen gaan.

Natuurlijk kwamen kastanjes, eikels, beukennootjes en dennenappels aan de orde en werden er diverse tel- en weegspelletjes mee gedaan. ‘t Is altijd leuk om met echte materialen te spelen en gelukkig is er in de herfst genoeg te vinden.

We hebben met elkaar appelmoes gemaakt . Als afsluiting van het thema kon een herfstwandeling niet ontbreken. We zijn met elkaar de natuur ingegaan op zoek naar schatten die bij de herfst horen. Hier hebben we erg van genoten.

Begin november begonnen bij ons langzaamaan de kriebels te komen voor Sinterklaas. Gelukkig was dit het volgende thema waar we mee aan de slag gingen. We hebben het Sinterklaasjournaal gevolgd en vonden ook echt pakjes bij ons op het plein. Ook mochten we ‘s avonds een keer onze schoen zetten op school. Dit vonden we reuze spannend. Er kwamen toen ook twee pieten langs. De volgende dag was het een rommeltje in onze klas dankzij de rommelpieten.

Na lang wachten, was het dan toch eindelijk zover. Sinterklaas kwam op bezoek op De Stromen. Wij hebben laten zien en horen wat wij allemaal al kunnen: kunstjes, een liedje en een dansje, tellen en onze wiebeltanden laten zien.

Vanaf nu zit Levi ook bij ons in de klas. Gezellig dat je er bent, Levi!

De dag na Sinterklaas stond de kerstboom al in onze klas. We vinden al die lichtjes en kaarsjes erg gezellig in de klas. We leren er ook een liedje over, dat heet ‘vier kleine kaarsjes’ (https://www.youtube.com/watch?v=BMX35d6_b3M). Verder zijn we druk aan het oefenen voor de kerstviering. Dan gaan we met alle kleuters een lied zingen en mogen we een lantaarntje dragen.

De juffen wensen iedereen een hele fijne Kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar. Tot 8 januari, dan zien we elkaar weer graag op De Stromen!

Groetjes,

van alle kinderen uit groep 1-2b, juf Annette en juf Marijke


Oktober 2017

Na de zomervakantie zijn we gestart met het werken rondom school en mijn lichaam. We hebben van alles geleerd over ons eigen lichaam en dat van een ander. Zo weten we nu dat niemand er hetzelfde uit ziet. We hebben elkaars schaduw getekend op het schoolplein en tekeningen van elkaar gemaakt. Welke kleuren draagt het andere kindje, welke kleur haar en ogen heeft hij/zij? Ook hebben we veel verschillende kanjerspelletjes gedaan. Zo moesten we een bal verplaatsen zonder onze handen te gebruiken.
Ook hebben we een erg leuk liedje geleerd wat we nu heel goed kennen: ‘welkom, welkom, welkom iedereen’. https://www.youtube.com/watch?v=sRn3z56udfY 

 

Na dit thema zijn we aan de slag gegaan met het thema dieren. We hebben veel verschillende dieren leren kennen, mochten allemaal onze knuffels meenemen en deze verzorgen in de dierenwinkel en van alles geleerd over dieren. De kinderen uit groep 2 hebben de volgende opdracht gedaan: bedenk een oplossing zodat de dieren niet kunnen ontsnappen en maak dat maar. Dit hebben ze super knap gedaan! Ook hier hebben we een leuk liedje geleerd: ‘ze kunnen zeggen wat ze willen’. https://www.youtube.com/watch?v=JUWt-g4F9UU

 

Het laatste thema hebben we gewerkt over de kinderboekenweek. Het thema was ‘griezelen’. We hebben het gehad over dingen die je spannend of eng vindt. Zo zijn sommige kinderen best bang voor dieren en andere vinden het spannend om iets glibberigs aan te raken. We hadden ook een voeldoos in de klas. Dit vonden we ook best spannend, je kon namelijk niet zien wat je voelde. Tijdens deze weken hebben we ook een fietsles gehad. We hebben geleerd om goed over te steken door eerst naar links te kijken, dan naar rechts en dan weer naar links. Foto’s daarvan zijn hieronder te vinden.

 

We wensen jullie allemaal een fijne herfstvakantie en zien jullie daarna weer graag terug in groep 1-2b!
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders