agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 3

 Schooljaar 2019-2020

Maart 2020

In februari hebben we 2x feest gevierd in groep 3! Als eerste vierden wij een letterfeest. Hierbij vierden we dat we alle letters hebben geleerd. Knap he?! We hebben spelletjes gedaan, wat lekkers gekregen en aan het eind van de ochtend kwam meester Gerard de letterdiploma’s uitdelen. Alle kinderen hebben hun letterdiploma gehaald, gefeliciteerd!

 
Het 2e feest vierden we voor de voorjaarsvakantie. Alle juffen en meesters waren die dag tegelijk jarig! We zijn erg verwend met mooie cadeautjes. Bedankt daarvoor! We hebben cake versierd, een toren gebouwd van spekjes en nog spelletjes gespeeld. Het was een heel gezellige ochtend.

 

December 2019

De afgelopen weken hebben we weer ontzettend veel nieuwe dingen geleerd in groep 3. We kennen nu al heel veel letters, oefenen veel met tellen en schrijven heel netjes in ons schrijfschrift. 
Sinds een aantal weken zit Jozua bij ons in de klas, gezellig! We hebben nu dus 19 kinderen in de klas. 

Ook mochten we met elkaar aftellen naar 5 december. We vonden het best een beetje spannend en wisten ook niet goed of het allemaal goed zou komen, maar uiteindelijk kwam de Sint en zijn pieten toch bij ons op school. 
We mochten ‘s avonds een keer naar school om onze schoen te zetten en de volgende dag waren de rommelpieten langs geweest. Het was echt een rommeltje in onze klas! 

We hebben de weken voor 5 december knutselwerkjes gemaakt rondom Sinterklaas en we hebben met elkaar pepernoten gebakken.

Op 5 december hebben we allemaal spelletjes gedaan en een optreden voor Sinterklaas zelf. We kregen van hem mikado XL. Daar waren we super blij mee!

Nu kijken we met elkaar uit naar kerst. Vorige week hebben we met elkaar een kerstknutsel gemaakt in de aula en deze week tellen we af tot de kerstviering op donderdag. We zien uit naar een gezellige kerstviering met elkaar. De juffen wensen ons een hele fijne kerst en zien ons graag 6 januari weer terug op De Stromen! 


Oktober 2019

Hallo ouders/ verzorgers van groep 3,

Het is bijna herfstvakantie. We zitten alweer 6 weken in groep 3. 
Wat is de tijd snel gegaan en hebben we al veel geleerd!  
In de klas zitten nu 18 kinderen. We hebben het heel gezellig met elkaar. 

We vinden gymmen, handvaardigheid en spelen erg leuk. Gelukkig mogen we ook nog vaak spelen. Op maandag krijgen we gymles van meester Rens en op donderdag handvaardigheid van juf Hanneke, zodat onze eigen juffen dan wat anders kunnen doen. 

Lezen kunnen we al heel goed.
We kennen inmiddels de letters: aa, oo, ee, i, e, a, ie, r, b, d, m, k ,t, n, s.
Daar hebben we ook gebaren bij geleerd, ter ondersteuning.  
We leren ook blokletters en cijfers schrijven, dat gaat al heel netjes.
Bij rekenen zijn we vooral nog bezig met tellen en splitsen.

Zoals je kunt lezen hebben we al veel geleerd!

Met vriendelijke groet,

Juf Marijke en Juf Lobke


September 2019

Welkom bij de pagina van groep 3. Op deze pagina plaatsen wij rond elke vakantie een stukje over onze groep. Wij zijn de kinderen van groep 3, op dit moment 15 kinderen, en wij hebben 2 juffen. 
Afgelopen maandag zijn wij begonnen in groep 3. We vonden het best een beetje spannend, maar hebben al veel geleerd. De eerste letter die wij leerden was de letter ‘r’. Daar hebben we allemaal woorden mee verzonnen. We moesten ook vertellen waar je de letter hoort; vooraan, in het midden of achteraan. 

Elke ochtend beginnen we met het bord in de klas. We hebben dan een check in en mogen vertellen hoe we ons voelen. Aan het einde van de dag benoemen we met elkaar wat er goed is gegaan. 

Omdat we elkaar nog niet zo goed kennen, doen we ook veel kennismakingsspelletjes. Ook hebben we een ik-koffertje. Deze mag elke dag met iemand anders mee naar huis en hij/zij mag daar spulletjes van zichzelf in doen en daar in de klas wat meer over vertellen. 

Tot slot nog een foto met onze maatjesklas. Wij zijn de maatjes van groep 8. Elke week hebben wij even 15 min tijd met hen en doen we verschillende activiteiten. Deze week leerden we elkaar een beetje beter kennen. 

Wij hopen dit jaar nog veel meer te leren en zien uit naar een leuke, leerzame tijd met elkaar! 

Groetjes van ons uit groep 3

 

 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders