agenda
 • 27 april 2018

  Koningsdag vrij

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

 • 30 april 2018

  Meivakantie

groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

September 2017

Welkom op de webpagina van groep 3!
We gaan er een geweldig mooi jaar van maken.
We leren, werken en spelen samen.

Dit schooljaar zijn we gestart met de nieuwe leesmethode “Lijn 3”.  De buschauffeur rijdt ons naar 12 haltes en daar leren we nieuwe letters en woorden en woorden spellen  en van alles over de wereld waarin wij leven.
Met rekenen leren we ook heel veel: tellen, sommen maken, klokkijken, splitsen, groepjes maken en verdelen.
Schrijven, Kanjertraining, natuur en creatieve vakken doen we natuurlijk ook.
Houd onze pagina maar in de gaten!

Vinden jullie het leuk om wat boeken van onze nieuwe leesmethode te bekijken, ga dan naar:
https://www.malmberg.nl/basisonderwijs/methodes/lezen/lijn-3/lesmateriaal-lijn-3.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maart 2018

Vandaag hebben we zwerfafval opgeraapt met elkaar.
Juf Magdalein heeft eerst uitgelegd wat zwerfafval was en hoe lang het duurde voordat iets is vergaan. Daarna gingen we met twee hulpouders en meester Rens en de juf naar buiten.
Met ( bijna) de hele groep liepen we door de wijk. We kregen allemaal een plastic handschoentje aan. Zo kregen we geen vieze vingers als we het afval opraapten.
We gingen proberen om 4 pedaalemmerzakken vol te krijgen. Terwijl we door de wijk en door de speeltuin liepen raapten we van alles op.
Het viel ons op dat er vooral heel veel sigarettenpeuken lagen en heel veel plastic.
Toen we weer bij school ontdekten we dat we 6 pedaalemmerzakken vol hadden verzameld.
We zijn trots op ons zelf! Dat hebben we maar mooi opgeruimd!
Morgen, dinsdag, gaan we verder werken over zwerfafval. We gaan bedenken hoe we zwerfafval kunnen voorkomen en verminderen.

Februari 2018

Dan is het alweer bijna tijd voor vakantie!

Wat gaat het allemaal snel in groep 3. We gaan na de vakantie beginnen met thema 8 van Lijn 3. Ondertussen hebben we alle letters geleerd en gaan we oefenen met hoofdletters, samengestelde woorden en lastige spellingsregels zoals de eind ‘d’ bij het woord hond. Maar we blijven ook hard oefenen met de letters  zodat we die niet vergeten!

We hebben gewerkt aan het thema ‘Kikker in de kou’ en met dit thema hebben we ook een presentatie gehouden samen met onze maatjes van groep 8. Dat was ontzettend leuk. We hebben een lied gezongen over kikker en een versje voorgelezen over de winter. Aan het einde hebben we met de hele school de pinguïndans gedaan. Ook hebben we veel mooie knutselwerken gemaakt zoals deze brooddeeg kikkers.

Ook hebben we de afgelopen weken heel hard gewerkt aan de cito’s. Iedereen heeft fantastisch zijn best gedaan. Vorige week vrijdag zijn er dan ook 30 mooie rapporten meegegaan naar huis! De juffen zijn trots!

Zon, maan en sterren was het nieuwe thema van Lijn 3. We hebben heel veel geleerd over de ruimte, de zon, de maan, ruimtevaarders en planeten. De klas is omgetoverd tot ruimte met mooie knutsels van de zon, de aarde, raketten en nog veel meer.

De deur met leesbingo kaarten is al goed gevuld. Knap hoor!

We wensen iedereen voor nu een hele fijne vakantie, rust lekker uit en blijf af en toe oefenen met lezen!

Groetjes Juf Magdalein en Juf Lisanne


Januari 2018

We hebben een les gehad over bollen en knollen. We bekeken uien en aardappelen aan de buitenkant en aan de binnenkant. We keken en roken en proefden. Het rook heerlijk in de klas naar ui. Sommige juffen kwamen kijken wat we aan het doen waten, zo indringend was de geur. We weten nu wat de verschillen zijn tussen een bol en een knol. We hebben genoten!

December 2017

We hebben weer een hoop meegemaakt en geleerd, de afgelopen tijd!

Vlak na de herfstvakantie hebben we gewerkt aan het thema verkeer.

Er kwam een agent op bezoek, we kregen een fietsles op het plein, we leerden woorden lezen met de ie van wiel en we hebben erover geknutseld.

Daarna kwam Sinterklaas alweer bijna aan. We hebben het er druk mee gehad. Schoen zetten, liedjes oefenen, bedenken wat we wilden vertellen of laten zien aan de goede Sint. Wat een gezellige en spannende tijd!

Meester Fons kwam ook helpen in de klas en dat was heel gezellig! Fijn om een keer een meester te hebben, die ook nog zo van muziek en poppenspel houdt!

Met gym deden we “zwarte pieten gym”. We brachten pakjes over het dak naar de schoorsteen en maakten de letter “S” met onze eigen lichamen.

Voor het kerstfeest dat er aan komt hebben we lantaarntjes gemaakt samen met onze maatjes van groep 8. We timmerden gaatjes in een blikje. Dat was hard werken! Als de kaarsjes aan zijn ziet dat er prachtig uit!

We wensen jullie allemaal een prachtig kerstfeest en alle goeds voor 2018,

maar ook een heel fijne kerstvakantie!!!!!

Lisanne en Magdalein

 


Oktober 2017

We zijn alweer een aantal weken op school en wat hebben we al veel geleerd.

We kennen al 19 letters waar we heel veel woorden mee kunnen maken. Elke dag leren we weer nieuwe woorden en letters. Willen jullie thuis ook goed blijven oefenen met lezen?

26 september hadden we een fietsles op het plein. Alle kinderen mochten met hun eigen fiets hele moeilijke opdrachten doen. Iedereen heeft dat heel goed gedaan.

Ook hebben we vorige week een speciale actie gehouden in onze klas. ‘Wedden dat ik het kan?!’ Alle kinderen zijn een weddenschap aangegaan om geld in te zamelen voor het goede doel. We hebben heel veel geld opgehaald voor Sint Maarten na de orkaan. Alle kinderen hebben de weddenschap gehaald.  Knap hoor!!

De kinderboekenweek is in volle gang. Vorige week was de opening in de aula en deze week hebben we gelezen met onze ‘maatjes’ van groep 8.

   

Dat was heel erg leuk.  Ook hangen er in de klas hele leuke griezel beesten.

    

Verder maken we werkjes over de herfst en hebben we op het plein hele mooie herfsttekeningen gemaakt.

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie!

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders