agenda
 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

groep 3

 Schooljaar 2018 -2019

April 2019

In de laatste week voor de meivakantie hebben we een middag gewerkt aan “ontwerpend leren”.  Bij ontwerpend leren krijgen de kinderen een probleem voorgeschoteld, waar zij in groepjes een oplossing voor moeten ontwerpen.

Omdat het bijna Pasen was, heb ik een verhaal verteld over een kip in een kippenhok op pootjes. Haar eieren zijn in het hok, veilig voor de vos en de kip pikt zaadjes op de grond. Helaas is de ladder ineens weg en de kip moet naar haar eieren in het hok, want ze hoort dat er eentje begint uit te komen………….

Hoe kan de kip nu in het hok komen?

De groepjes kinderen kregen allemaal een “mystery bag”, waarin allerlei materiaal zat, dat zij konden gebruiken om een oplossing te maken voor de kip. In onze mystery bag zaten lange rietjes, ijzerdraad, wol, papier, wc rollen en elastiekjes.

De groepjes hebben eerst overlegd over een oplossing, daarna hebben zij hun ontwerp en de materialen die ze zouden gaan gebruiken getekend. Daarna zijn de kinderen aan het bouwen gegaan.

Allerlei oplossingen kwamen voorbij: ladders, trampolines, liften en zelfs een toeter om de boer te roepen.
Toen iedereen klaar was hebben de groepjes kinderen zelf hun ontwerp aan de klas gepresenteerd.

Tijdens zo’n les ontwerpend leren komen er allerlei “leermomenten”naar voren: samenwerken, overleggen, een oplossing bedenken, tekenen, verbinden, meten, volhouden, doorzetten, concentreren, presenteren en omgaan met teleurstellingen.

Wij als leerkrachten hebben genoten van deze middag en de kinderen ook.

Een meisje zei tegen me, toen we naar huis gingen: “juf, dit was de leukste middag op school!”.

Ook hebben we de afgelopen tijd weer activiteiten samen met onze maatjes van groep 8 gedaan. Op deze foto’s ziet u hoe we woordenschat woorden oefenen met zelf getekende en geschreven woorden. Gezellig en leerzaam om samen te doen. Ook voor groep 8 zaten er moeilijke woorden in!


Februari 2019

We zijn al weer een aantal weken bezig in het nieuwe jaar. Alle kinderen hebben heel hard gewerkt aan de cito toetsen en hebben het eerste rapport gekregen. We zijn ontzettend trots op iedereen.

We kennen alle letters die we nodig hebben om verhalen te lezen en zinnen te schrijven. Hier oefenen we hard mee. We leren nu woorden met drie medeklinkers achter elkaar en beginnen met het herkennen en schrijven van hoofdletters.

Met rekenen tellen we tot 50, oefenen we met klokkijken (hele en halve uren) rekenen we met geld en gaan we beginnen met echte sommen maken.

De afgelopen weken hebben we gewerkt over vogels in de winter en zon, maan en sterren. Hier hebben we hele mooie knutselwerkjes bij gemaakt.

Ook hebben we net voor de vakantie de verjaardagen van de juffen gevierd. Het was een groot feest. Iedereen ontzettend bedankt voor de lekkere thee en de gezellige dag.

Hele fijne vakantie

Juf Magdalein en Juf Lisanne


December 2018

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd!

We kennen al bijna alle letters en kunnen al zinnen en verhaaltjes lezen. Elke week oefenen we met onze maatjes van groep 8 met het lezen en vaak doen we nog iets gezelligs samen. We kennen bijna alle splitsingen tot 10 en oefenen hard met “verhaaltjessommen”.

Inmiddels is ook juf Debby bij ons in de klas, zij geeft bijna elke maandag, dinsdag en woensdag les aan ons.

Toen Sinterklaas in onze klas kwam hebben we liedjes voor hem gezongen, kunstjes en dansjes laten zien en van Sinterklaas kregen we een mooi cadeau! We hebben veel gelachen met de pieten.

 

       

En nu is het al bijna kerst. We vierden het kerstfeest dit jaar samen in de klas. We zongen liedjes, luisterden naar het kerstverhaal en hebben samen gegeten. Ook hebben we een kerstwens voor elkaar geschreven.

   

Na vrijdagochtend gaan we lekker genieten van de kerstvakantie!

Tot ziens in januari!

_________________________________________________________________________

Oktober 2018

Wat gaat het hard in groep 3. We zijn al bij thema 3 met lezen. In dit thema leren we alles over eten en het restaurant. Ook hebben we al 20 letters geleerd en lezen we al echte boekjes.

Met rekenen oefenen we met tellen tot 20, splitsen en gaan we beginnen met klok kijken. Heel spannend.

De kinderen uit groep 8 zijn dit jaar onze maatjes. We gaan het hele jaar allerlei leuke dingen doen met onze maatjes en bij activiteiten helpen ze ons soms.

Tijdens de kinderboekenweek hebben we voor het eerst met de maatjes gewerkt. We hebben vriendschapsarmbandjes voor elkaar gemaakt omdat het thema ‘vriendschap’ was. Dat was leuk, we zijn nu al dikke vrienden geworden. Ook lezen we samen met groep 8. We lezen dan voor aan onze maatjes en onze maatjes aan ons.

    

 

 

De donderdag voor de vakantie hadden we een W&T middag. We gingen deze middag zelf ontdekken hoe we een waterdiertje konden ontwerpen dat op het water kon blijven staan. We hebben proefjes gedaan met drijven en zinken en daarna prachtige waterdieren gemaakt.

 

    

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot over een week.

_____________________________________________________________________________________________

Augustus 2018

In groep 3 gebeurt er een heleboel!
Elke dag leren we een nieuwe letter of een nieuw woord lezen. We schrijven letters en woorden en tellen en maken sommen.
Dit doen we in onze gezellige klas met 24 kinderen.
 
Ook houden veel van tekenen, knutselen, buiten spelen, binnen spelen en gymmen.
We gymmen op maandag en donderdag.
Op maandag en dinsdag is juf Magdalein er.
Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lisanne er.
 
De afgelopen weken hebben we gewerkt over bijen en honing. We hebben geleerd hoe bijen eigenlijk honing maken van nectar, we hebben honing geproefd en we hebben bijen en korfen geknutseld.
 
Regelmatig zetten we nieuwe stukjes informatie op onze groepspagina.
 
 
__________________________________________________________________________________________
 
 

 

 

Twitter

  Sorry, geen Tweets zijn gevonden.

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders