agenda
 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

 • 26 februari 2018

  Voorjaarsvakantie

groep 6

Welkom op de pagina van groep 6

 Welkom op de klassenpagina van groep 6 van de locatie Batenstein. Op deze pagina kunnen jullie dit jaar lezen wat we in groep 6 gedaan hebben of nog zullen gaan doen. Dit jaar heeft de groep 22 kinderen.

Op maandag t/m woensdag staat juf Linda voor de klas. Op woensdag staat juf Hanneke hier ook bij. Op donderdag en vrijdag staan juf Hanneke en Juf Danielle voor de klas. In het begin moesten we allemaal aan elkaar wennen, maar nu gaat het steeds beter in de klas. We hebben natuurlijk klassenregels in de klas. We zijn kanjers en gedragen ons als kanjers. Dat betekent dat we elkaar proberen te helpen.

We gaan er met elkaar een fijn en gezellig jaar van maken en hopen weer veel nieuwe dingen te leren.


December

Sinds de herfstvakantie zijn wij weer heel wat wijzer geworden op verschillende leergebieden. Direct na de herfstvakantie hebben wij een wedstrijd georganiseerd in onze klas om te kijken wie onze beste dichter, verhalenschrijver, illustrator of voorlezer was. Daan en Kymo hebben gewonnen op de schrijf gebieden.
Hieronder lees je het verhaal van Daan:

Opeens zag ik een raar beest
op een dag zag ik een raar beest hij had 2 hoofden en 5 handen hij had per hand 4 vingers en hij had 4 benen ik liep door het bos en toen hoorden ik geritsel in de struiken toen keek ik en toen zag ik hem ik rende terug naar huis later ging ik weer naar het bos voor te kijken of tie  er nog was en ik liep en ik liep door het bos en ik kon hem niet vinden ik ging weer terug naar huis en ik kon hem niet vinden ik ging terug  naar huis en hij stond voor mijn deur ik zei wat wil je van me en hij terug naar het bos ik zat lekker tv te kijken en iemand belden aan en het was hem ik wat wil je van me en het beest zij ik heb honger en toen zei ik het mag alleen moet je je naam zeggen en hij heet meneer vachten meneer vacht en ik eten nog heel veel

Hieronder het gedicht van Kymo:

Ik zie een kat
hij ligt op een mat
met een blad
nee… het is een klad
die is plat
nee.. niet de kat maar het blad

Anouk is verkozen tot beste illustrator en Jayden tot voorlezer.

Hieronder zie je de tekeningen en het voorgelezen verhaal. Ook zijn de schrijver en illustrator van het boek BAH langsgeweest. Wij hebben als tweede de primeur gehad om hun boek te lezen. Het is net uit en ze wilden weten wat wij er van vonden: HEEEEEEL VIES, grappig en leuk! Op het bord mochten de kids ook laten zien wie er goed drollen konden tekenen… geen één was er hetzelfde.

Bij rekenen zijn we veel bezig geweest met het optellen en aftrekken van sommen onder elkaar op een cijferende manier waarbij we beginnen bij de honderdtallen. Vraag maar eens of je kind de som 345-267= of 123+789=

Pizza’s of taarten verdelen in stukken en het benoemen van die stukken kunnen we ondertussen ook heel goed. Probeer dat maar eens met die lekkere Kersttaarten!

We zijn veel op pad geweest of hebben op andere plekken dan in onze klas een hoop geleerd. Bijvoorbeeld weer op het plein tijdens de tweede fietsles (helaas in de regen). Wat een kanjers. Ze durfden allemaal de oefeningen te doen die nu extra dimensie hadden door de natte wielen en obstakels.

We hebben in Aquarijn 5 natte gymlessen gehad, zijn in het Archeologiehuis geweest, hebben met onze kleutermaatjes samen Sintknutsels gemaakt en hadden zowaar ook nog tijd om te genieten van de sneeuw in de week na Sinterklaas.

Verder heeft Femke een nieuw broertje gekregen, zijn er tanden gewisseld, zwemdiploma’s gehaald, koekjes gebakken tijdens de rekenles; kortom we gaan weer met sprongen vooruit en genieten van de welverdiende kerstvakantie en we hopen na de vakantie iedereen gezond en wel weer terug te zien.

Fijne vakantie en tot in 2018!


Wat doen we in groep 6…….

In groep 6 zijn we druk bezig met de kanjertraining. We geven elkaar complimenten en kijken hoe we elkaar kunnen helpen. We zetten dan allemaal onze witte pet op. Dit gaat al best wel goed. Met aardrijkskunde zijn we bezig met dijken en dat is best wel lastig. Veel informatie die we dan moeten lezen en verwerken in de opdrachten. Maar het is wel heel interresant.

Natuurlijk lezen we ook veel en doen we taal en rekenen.  We leren over de geschiedenis, over spiegels, over de watersnoodramp en allemaal andere dingen. We zingen op donderdag en leren dan allemaal leuke liedjes, over een banaan, over complimenten en over allemaal ander fruit.

Onze klas is ook al gezellig versierd. De zomer knutsels hangen in de gang en voor het raam. Langzaam wordt onze klas in herfstsfeer gebracht.

 

 

 

 

 

 

 Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders