agenda
 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

 • 22 juli 2019

  Start zomervakantie t/m 30-08

groep 6

Schooljaar 2018 – 2019

Juli 2019

Met groep 6 hebben we een creatieve opdracht gedaan over koeien. Met behulp van verhoudingslijnen hebben we een koeienkop getekend, die we daarna mochten beschilderen. Een prachtige koeienparade was het resultaat!

_______________________________________________________April 2019

 

Na een periode van ongeveer twee maanden is de klas goed gewend aan de twee nieuwe juffen: juf Rosalie en juf Kirsty. Ook de juffen hebben hun draai in de klas gevonden en vinden het een erg gezellige klas.

De afgelopen tijd zijn er verschillende projecten geweest binnen groep 6. Gelijk na de vakantie stond er een fietsles gepland. Deze werd, onder leiding van Nelleke en met wat hulp van onze trouwe hulpouders, op ons schoolplein gegeven. De leerlingen hebben veel geleerd over wanneer ze hun hand moeten uitsteken, hoe ze dat op een veilige manier moeten doen en hoe ze zo snel mogelijk moeten remmen in bijv. een nood situatie.

Ook waren het de weken van de Lentekriebels. De leerlingen hebben verschillende lessen gehad over verliefdheid, online profielen en vriendschap. Ze hebben zelfs een ‘elfje’ gemaakt over verliefdheid.

De laatste weken voor de meivakantie zijn we druk geweest met Pasen. Zo zijn er verschillende knutsels gemaakt, samen met juf Hanneke en hebben de leerlingen meegedaan met de Paasknutsel. Ze hebben allemaal heel hard gewerkt en het resultaat was er zeker!

Ook zijn de laatste spreekbeurten afgerond en hebben alle leerlingen een mooi resultaat neergezet. Na de vakantie zal groep 6 starten met een nieuwe uitdaging: het maken van werkstukken. De juffen kunnen niet wachten wat voor moois de leerlingen daar van gaan maken.

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie!

_____________________________________________________________________________

Oktober 2018

Sterk staan, je oranje gedragen, zeggen wat je niet wilt. Het zijn allemaal dingen die we in de training leren. Soms is dat best even wennen of misschien een beetje spannend, maar stapje voor stapje komen we steeds ietsje verder. In de klas kunnen steeds meer kinderen sterk staan en voor zichzelf opkomen. Wat knap dat het al zo goed lukt!

Doordat we op woensdag in drie groepen trainen is het best een ingewikkelde dag. Wanneer heb je training, wanneer ga je buiten spelen, eten en drinken of meedoen met de les? Met een dagschema op de tafels lukt het ons super goed! We helpen elkaar eraan te herinneren dat we naar de klas of naar de training moeten en soms is het ook wel even lekker om met een kleiner groepje in het lokaal te zitten.

In de klas zijn we hard aan het oefenen met werken aan onze eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Groep 6 is top (en lost het zelf op) en dat betekent dat we weten wat het stoplicht betekent, dat je weet wat je moet doen als je een vraag hebt of wat nou als je je schrift kwijt bent. Hele normale dingen eigenlijk, maar soms toch een beetje weggezakt. Met elkaar zoeken we naar de goede antwoorden en ideeën en samen komen we tot het hele antwoord. Zo zijn we er achter gekomen dat we vaker zelf onze problemen op kunnen lossen zodat de juf tijd heeft om te helpen waar het echt nodig is. Dat is handig!

Wat we nog meer hebben geleerd? Dat een zeester, lieveheersbeestje en een octopus ongewerveld zijn. Dat er een dier bestaat dat een zeeluipaard heet. (nou ja, eigenlijk had de juf dat geleerd, maar die moest dat natuurlijk even vertellen, dus nu weten wij het ook). Dat de loofbomen nu hun bladeren verliezen. Dat je een moeilijke deelsom in stukken kan breken en dan de makkelijke sommen kan uitrekenen en dat het bouwen van een toren voor een observatorium best lastig is. En o ja, de persoonsvorm, die proberen we ook te onthouden!

Lezen met onze leesmaatjes uit groep 1/2

______________________________________________________________________________________________

Augustus 2018

We zijn dit schooljaar gestart met 31 leerlingen. Er zijn 2 leerlingen van een andere school bij gekomen. Gezellig! We wensen ze veel plezier bij ons in de groep. De twee juffen zijn juf Linda en Hanneke. Juf Linda werkt op maandag en dinsdag en juf Hanneke op woensdag tot en met vrijdag.

Dit jaar hebben wij wekelijks huiswerk, dat is wel even wennen om dit allemaal bij te houden in onze agenda’s en mappen. Gelukkig kunnen wij dit al goed.

We zijn al hard aan het werk met rekenen, taal, spelling, schrijven, kanjertraining en meer.
Zo hebben we bij de kanjertraining vooral in de eerste weken uitgesproken dat we te vertrouwen zijn en andere kunnen vertrouwen. Hierbij hebben we de vertrouwensopdrachten uitgevoerd en in de allereerste week ook een kennismakingsspel. Wat hebben we aan overeenkomsten?

Met rekenen hebben we de getallenlijn tot 5000 inmiddels verkent en zijn we aan de breuken begonnen.

Voor spelling hebben we al 2 dictees gehad en gaan we er met de klas naar streven om ons klassen doel te behalen. Wilt u weten wat dat doel is? Loop eens langs en kijk op ons doelenbord in de gang.

We proberen gedurende het schooljaar nieuwe stukjes te plaatsen, zodat u op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen binnen onze gezellig groep.

 

 

 

 

 

 

 

 
Twitter

  Sorry, geen Tweets zijn gevonden.

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders