agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

September 2017

De vakantie zit er op en we hebben elkaar allerlei vakantieverhalen kunnen vertellen.
Inmiddels zijn we al weer een paar weken bezig en al aardig gewend in groep 7.
We hebben dit jaar juf Kim en meester Peter als leerkrachten.
Meester Peter kenden we al van vorig jaar in groep 6 en juf Kim heeft ons ook al wel lesgegeven.
De eerste dagen waren al heel gezellig en ook de juf en de meester hebben het goed naar de zin.
Ze hebben ons verteld dat er in groep 7 veel moet worden gedaan. Dat merkten we al na een paar dagen. We krijgen veel huiswerk en de agenda’s raken al aardig vol.
Dit jaar krijgen we voor het eerst Engels. Dat vinden de meeste kinderen wel “very cool”.
Eigenlijk kennen we al veel woordjes, vaak zonder dat we wisten dat het Engels is.
We gebruiken tegenwoordig vaak “beurtstokjes”. De juf en de meester trekt zonder te kijken een stokje waar een naam op stond. Die jongen of dat meisje krijgt dan de beurt om te vertellen, te lezen of antwoord te geven. Zo komen niet altijd dezelfde kinderen aan de beurt. Dat werkt wel heel goed.
Dit jaar krijgen we ook een schriftelijke en een praktische verkeersproef. Daar zullen we in het voorjaar veel voor gaan oefenen.


Februari 2018

Onesie Dag  8 Feb.
Op donderdag 8 feb.
Onesie (wansie) dag bij groep 7. Wij hebben een klassendojo op de computer van de meester. Als we goed werken en snel stil zijn krijgen we punten. Bij de 500, 1000, 1500, 2000 gaan we iets leuks doen. We hadden 500 punten dus we gingen iets leuk doen!!! Sasja was ook jarig!
Dus we gingen ook zingen voor de jarigen. We kregen een eenhoorn als traktatie van Sasja en hij was heel lekker. Toen gingen we naar buiten een paar hadden de onesie uit gedaan maar de meeste gingen met de onesie naar buiten. Om half 11 gingen we naar binnen. We gingen toen rekenen dat was erg leuk (en leerzaam). Daarna gingen we spelling doen. De hele tijd mocht onze onesie aan blijven. Bij de 1000 punten gaan we ook weer iets leuks doen, maar wat is nog een verrassing.
De onesie van de meester ligt nog steeds op school J dat is een jaguar Bas was als Mario En Wesley was als koe, Sasja als cookie monster, Marhawi als paw patrol, Keanu als leeuw, Tijmen als minion en Tije ook. Het was een hele leuke dag. En nog wat klasgenoten in een onesie, Juliette als draak, Fiene als koala, Eva als Teletubbie. Dat was de dag.

Prowise
Prowise was heel leuk. Bijna de hele klas heeft meegespeeld er waren drie kinderen die bijna de hele tijd 1e 2e of 3e dat waren bijna de hele tijd  Rick, Wesley en Jesper. Zij waren degene die de hele tijd eerste tweede of derde waren. Niet iedereen was gefinisht. Degene die dat wel waren konden wel blij zijn want dat gebeurd niet zomaar. Je moet wel er heel goed in zijn want anders haal je de finish niet eens zoals ik. Ik ben geen een keer gefinisht. Het was heel leuk en leerzaam. Het is een leuke strijd bijvoorbeeld Space race, Apen slingeren of Muizen race. De klas geeft het een 10 aan Prowise :).


December 2017

Het is al weer bijna kerstvakantie.

Er is hard gewerkt in de afgelopen periode.

Veel kinderen hebben al een spreekbeurt gehouden en voor het eerste rapport zal iedereen aan de beurt zijn geweest.

Met onze maatjes van groep 4 hebben we geknutseld over het Sinterklaasfeest. Met elkaar maakten we een plan en hebben dat een week later uitgevoerd. Het resultaat was geslaagd, maar het gevoel van verbondenheid was zeker zo goed.

Wat was het gezellig op 5 december: iedereen had zijn of haar uiterste best gedaan met de surprise.

Wat een enorme hoeveelheid aan verschillende surprise was er gemaakt. Van voetbalstadions, reuze grote voetballen, een auto van een hondenuitlaatservice, computers, enz., enz.

‘s  Middags deden we, net als vorig jaar, een levend sinterklaasbingospel. De groep was, zoals altijd, ongelooflijk fanatiek. Maar wat hadden we het leuk met elkaar. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis.

Nu staat de kerstviering al weer voor de deur. We zijn begonnen met het branden van de adventskaarsen en het oefenen van de liedjes voor de kerstdienst in De Bron. Daarvoor gaan we nog een kerstknutselmiddag meemaken.

In de laatste week voor de vakantie hebben we afscheid moeten nemen van juf Kim. Zij heeft een baan aangenomen op een school in De Kwakel.  We vinden het allemaal heel jammer dat ze vertrekt, maar begrijpen dat ze na 16 jaren gewerkt te hebben op De Stromen een nieuwe start wil maken op een andere school. We hopen van harte dat ze het daar naar haar zin zal krijgen en net zo’n leuke klas zal krijgen als onze klas.

Ook Isa gaat na de kerstvakantie naar een andere school. Zij verhuist naar Waddinxveen en gaat daar naar de Rehobothschool. We wensen haar daar natuurlijk ook een hele fijne schooltijd toe.


 

Een update van allemaal dingen die we de afgelopen weken gedaan hebben in groep 7:

Voorleesboek: Het grote Chocoplot.
De leukste klas van de school leest nu in het voorleesboek: Chocoplot.
Het einde van chocola, deze klas moet er echt helemaal niet aan denken…..

Wie is de Mol.
Wie is de Mol begint in groep 7 na de herfstvakantie, dus de Mol kan zich nog heeeel even onder het mos verstoppen. Dit jaar wordt het nog beter en leuker. Niemand gaat raden wie de Mol is….

Fietsles.
We moesten fietsen. We gingen allemaal oefeningen doen. We moesten slalommen, met een bekertje in de hand een rondje rijden, rijden over een smal stuk, over een schuine balk. Je mocht geen paaltjes omrijden, maar dat gebeurde toch soms….. er zijn wat strafpunten uitgedeeld…

Honkbal bij gym.
Dit jaar deden we honkbal blij de gym en de klas vond dat erg leuk!

Voetballen/trefbal in de pauze.
Wij spelen altijd trefbal met plezier. Het is leuk om in de pauze te voetballen en we zijn de beste van de school 😉

Kinderboekenweek.
De kinderboekenweek gaat over Griezelen…. Op 12 oktober komt er een boekenmarkt in de school en groep 7 bakt dan wat lekkers. De opbrengst van dit lekkers gaat naar Sint Maarten.

Presentatie natuur.
We leren bij natuur goed zelfstandig, in een groepje, te werken. Je ontwikkelt computervaardigheden, zelfredzaamheid en presentatievaardigheden.

Zaalvoetbal.
Woensdag 11 oktober houden we een zaalvoetbaltoernooi. Fiene, Keanu, Bas, Marhawi, Jonathan, Wesley, Mark, Christa Juliette en Eva doen mee. we hopen dat we gaan winnen….
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders