agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 7

  Schooljaar 2019-2020

Oktober 2019

Vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie heeft een stuk groepsvorming centraal gestaan in groep 7.
We zijn inmiddels allemaal aan elkaar gewend en kunnen goed omgaan met de klassenregels die de groep voor een deel zelf heeft samengesteld.
In groep 7 wordt hard gewerkt. De nieuwe taalmethode is wel moeilijk, maar iedereen doet goed mee.
Rekenen vinden de meeste kinderen leuk om te doen. Het digibord wordt veel gebruikt.
Op maandag ( om de week ) komt juf Hanneke handvaardigheid geven en juf Mariëtte is er soms op dinsdag als meester Wilco Bapo ( een vrije dag ) heeft.
Na de herfstvakantie zijn we weer enthousiast gestart en kijken we uit naar de verschillende festiviteiten die op het programma staan: de techniekmiddag, Sint, Kerst.
Kortom groep 7 is een gezellige, hardwerkende groep.

November 2019

Dinsdag 5 november middag Wetenschap en techniek.

Groep 7 beleeft de laatste paar weken allerlei leuke dingen. Zo kwam burgemeester Spies op bezoek om een gastles te verzorgen in het kader van de “week van respect”. De klas deed goed mee en er ontstond een leuk gesprek over waarden en normen op school, thuis en op straat.De klas kreeg een vlag cadeau. 

Op dinsdag 26 november zijn we naar bioscoop Castellum geweest en hebben daar gekeken naar een aantal korte films van het IFFR. Vooraf hadden we 2x geoefend met het fietsen als groep. Dat ging goed en daarom gingen we ook op de fiets naar de bioscoop. 

We kijken nu uit naar 5 dec. als de Sint op bezoek komt en we surprises gaan uitpakken. Daarna is al weer gauw kerstfeest. Kortom, een drukke, maar gezellige tijd.


December 2019

De decembermaand is ook voor groep 7 bijna voorbij. In de eerste week waren alle ogen en activiteiten gericht op het feest van Sinterklaas. De surprises druppelden binnen en zo kon er op 5 december een leuk feestgevierd worden. D.m.v. een spel konden de leerlingen een surprise uitpakken, een tekening kleuren, een snoepje of pepernoot pakken of even in de zak staan.

Het klassencadeau werd door de Sint zelf gebracht en ook dit werd in dank aangenomen. De pannenkoeken smaakten ook heerlijk. In de middag werd er nog even gespeeld en opgeruimd.

 

 

 

 

 

De volgende dag werd de kerstboom al neergezet en de klas in kerstsfeer gebracht. Kerstmuziek klinkt soms door het lokaal en als je heel vroeg op school bent en op het plein is het nog donker branden er in de klas al gezellig de lichtjes.

Op woensdag 18 dec. werd er door groep 7 nog meegedaan aan een tennisclinic bij Nieuwe Sloot. Deze clinic stond in het teken van de NK-tennis wat aldaar werd georganiseerd. Na afloop kregen de leerlingen nog een leuke sleutelhanger.

 

 

Op donderdag werd het Kerstfeest gevierd en na de viering lekker gegeten door de kinderen. Ze smulden van de dingen die door een ieder waren meegenomen.

Uiteraard werd er in de decembermaand ook nog wel gewerkt, zo moest er naast alle lessen ook nog een rekentoets gemaakt worden, werden er dictees afgenomen en moesten sommige leerlingen hun presentatie houden met behulp van een powerpoint.

Nu mogen we genieten van een welverdiende vakantie en gaan we in januari weer flink aan het werk.

Groep 7 wenst iedereen fijne kerstdagen en een goed 2020 !!!!


 

 

Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders