agenda
 • 21 mei 2019

  GO! LPS

  14:45-15:45

 • 22 mei 2019

  Inloopochtend LPS

 • 23 mei 2019

  NB 17

 • 23 mei 2019

  Inloopochtend BTS

 • 27 mei 2019

  Schoolreis

 • 30 mei 2019

  Hemelvaartsdag

 • 31 mei 2019

  Dag na Hemelvaart vrij

groep 8

Schooljaar 2018 – 2019

Maart 2019

De afgelopen weken heeft groep 8 na veel zwoegen dan eindelijk hun echte advies gekregen. De stap naar de middelbare school komt steeds dichterbij. De keuze welke school is toch best lastig. Daarnaast willen we wel graag weten kom ik nog bij mijn eigen klasgenootjes in de groep. Dus met behulp van ‘zoek iemand die’ konden we elkaar vragen: welke school gaat het worden en welk niveau heb jij gekregen. Op deze manier konden we mooi bijhouden wie naar welke school gaat en of ik bij diegene in de klas zou kunnen komen.
Trouwen

Jaja onze meester is dan eindelijk getrouwd. 14 maart heeft hij ‘Ja’ gezegd en konden wij 20 maart een feestje vieren in de klas. Een lekkere taart, kinderchampagne en uiteraard veel dansen, zingen en feesten hoort er wel bij. De meester is erg blij met zijn appelboom en als de appels groot genoeg zijn, kunnen wij aan de zelfgemaakte appeltaart.

Techniekochtend
Volgende week (5 april) gaan we voor het laatst naar het Groene Hart Leerpark voor onze technieklessen. In deze lessen hebben we van alles gedaan. Hoe werken magneten?, Hoe krijg je licht op moeilijk bereikbare plaatsen? Wat voor effect heeft warm water op een koude vloeistof? Al deze vragen komen aan bod en daarnaast hebben we veel plezier en ervaring met lessen op de middelbare school
Route 8

Nog een paar weken en dan gaan we onze Route 8 eindtoets maken. Best wel spannend maar we zijn hard aan de slag om nog net de laatste dingen die we moeilijk vinden extra te oefenen. En als die geweest lekker uitrusten in de vakantie om daarna te gaan genieten op kamp!

______________________________________________________________________________

December 2018

Kerstviering

Het begon op een avond in december. We hadden kerstviering op school, dat was echt mega gezellig. Dit ging als volgt we kwamen de school binnen en konden ons zelf gemaakte hapje en drankjes op de tafel neer zetten. Daarna liepen we de klas in en de meester heette ons welkom. Er stond een digitale open haard aan, en we begonnen met de kerstviering. De avond begon met liedjes, de meester op z’n accordeon en een paar klasgenoten zongen of ze bespeelde een instrument. Later kwam er een gedicht en een gebed dat zelf gemaakt was. Het werd voorgelezen door een paar kinderen uit de klas. Toen eenmaal daarmee klaar waren gingen we lekker eten en drinken, we zaten allemaal te genieten. We sloten gezellig af en wensten elkaar een fijne kerst.

_____________________________________________________________________________

Oktober 2018

De eerste weken tot de herfstvakantie zitten er al weer op. Wat hebben we hard gewerkt met elkaar. De ene toets na de andere is al gemaakt en met mooie cijfers! Naast het harde werken zijn wij ook maatjes geworden met groep 3. Tijdens de kinderboekenweek met elkaar vriendschapsarmbandjes knutselen/punniken in de zon tot het helpen met de woord-rijtjes en verhaaltjes samen lezen. Al met al een lekkere drukke. gezellige en leerzame tijd geweest. 
 

De maandag na de vakantie is de groep naar het theater Castellum geweest. Hier hebben ze de theatervoorstelling ‘Falling dreams’ gekeken. In de voorstelling werd veel gewerkt met camera beelden die live werden opgenomen en geprojecteerd. Hierdoor was het wennen om een ander soort theaterstuk te zien dan we gewend waren. Wel waren er herkenbare momenten voor de leerlingen. Is ook niet zo gek wanneer we het over dromen hebben.

De komende periode gaan we kijken met elkaar naar wat we willen bereiken in groep 8 en welke doelen we voor ons zelf gaan stellen. Waar hebben we nog hulp bij nodig en wat kan ik eigenlijk al erg goed? Uiteraard zullen wij jullie weer op de hoogte houden.

 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders