agenda

Niets van 19 april 2021 tot 2 mei 2021.

groep 2/3

Schooljaar 2019-2020

September 2019

Beste ouders/ verzorgers,
 
We hebben weer een vlotte start gemaakt na de zomervakantie.
 
De kinderen in groep 2 zijn gestart met het thema vakantie van Kleuterplein. De kinderen hebben de themawoorden hiervan ook mee naar huis gekregen.
We hebben geoefend met lettergrepen (woorden klappen), woordveld vakantie, stempelen van woorden, meer en minder en het overtrekken van patronen.
 
 
De kinderen in groep 3 zijn gestart met het eerste thema van de lijn 3. Ze hebben ze kennis gemaakt met een aantal kinderen die terug komen in de verhalen van lijn 3. De eerste letters met klankgebaren die ze hebben geleerd zijn: d, aa, k, e, s en i. Hiermee hebben ze ook al woordjes leren lezen zoals Daan, ik, kaan, kaas etc.
Met rekenen zijn we bezig geweest met de cijfers en hoeveelheden. De kinderen hebben ook al de cijfers leren schrijven en leren nu de blokletters die bij de letters van lijn 3 horen.
 
We hebben ook een mooie kanjerhoed gemaakt, deze is ook mee naar huis genomen. De kinderen mochten zelf kiezen welk dier(en) bij hun paste.
Ze hebben er goed over na gedacht.
 
Als de kinderen in de ochtend binnen komen mogen ze allemaal hun magneetje op het whiteboard achterin de klas hangen. Hiermee kunnen de kinderen aangeven hoe ze hun dag zijn gestart d.m.v. een smiley.
 
Zoals u kunt lezen wordt er hard gewerkt!
 
Met vriendelijke groet,
 
Juf Mylene en juf Maartje  


Oktober/November

Voor de herfstvakantie zijn wij naar het circus geweest. Het was een groot succes. De kinderen hebben ervan genoten. Ouders die konden rijden nog heel erg bedankt!

Na de herfstvakantie hebben de kinderen allemaal een nieuw plekje gekregen. De kinderen vonden het leuk om weer een keer te wisselen. Meestal wisselen we de plekjes na elke vakantie.

Afgelopen week hoorde we dat Djyno verhuisd is naar zijn oude woonplaats. Hij komt niet meer op school. Hij is weer gestart op zijn oude school Wij gaan hem missen en hopen dat hij het weer naar zijn zin zal hebben op zijn oude school.
Op maandag 11 november komt Ahmed bij ons in groep 3. Wij hopen dat hij het erg naar zijn zin zal hebben in de klas.

Met lezen zijn de kinderen uit groep 3 al weer halverwege thema 3. Er komen tot en met thema 6 iedere keer weer letters bij. Het lezen gaat al steeds vlotter. We lezen veel in de klas en hopen dat de kinderen thuis ook lekker lezen.
Met rekenen zijn we begonnen met het tweede blok. We blijven nog veel oefenen met de getallenrij t/m 10 en het splitsen van de getallen.

Groep 2 start volgende week met het nieuwe thema van Kleuterplein ‘gezondheid’.
We zijn bezig met het tellen, leren schrijven van de cijfers en met bijvoorbeeld een dobbelsteen het aantal stippen tellen en fiches erbij pakken.

Ook hebben we een mooie verfhoek!


Januari en februari 2020

Het schooljaar gaat heel snel. We hebben al weer bijna vakantie.
 
In groep 2/3 komen er na de voorjaarsvakantie 2 kinderen bij. Wij hopen dat ze het naar hun zin zullen hebben in de klas. 
 
In groep 3 hebben we alle letters geleerd. Het gaat nu snel met het lezen. De kinderen moeten steeds langere woorden en teksten lezen. Thuis oefenen met lezen is heel fijn om zo het tempo te bevorderen.
Met rekenen oefenen we met klokkijken. Een half uur verder en terug. Ook de hele en halve uren worden nog geoefend. 
We oefenen ook veel met de getallenlijn. 
 
In groep 2 zijn we bezig met het oefenen van het schrijven van de cijfers. ook oefenen de kinderen mee als groep 3 oefent met hun rekenrek. Zo oefenen we samen met de getallenlijn.
De kinderen gaan ook met meester Marvin mee op woensdag en vrijdag om te oefenen met kleuterplein. We werken aan de seizoenen. 
Het rijmen van woorden hebben ze pas met meester Marvin gedaan door een rijmboekje te maken. Deze hangt in de klas. 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders