agenda
 • 27 november 2018

  GO! BTS

  14:45-15:45

 • 29 november 2018

  Groepsbespreking| groepen 1-4 vrij

 • 29 november 2018

  NB 7

groep 2/3

Schooljaar 2018-2019

Oktober 2018

De afgelopen periode heeft groep 2 gewerkt met het thema een heel jaar rond. De seizoenen zijn besproken met de kinderen en ook de dieren/ planten die daarbij horen. Donderdag 17 oktober was de afsluiting van het thema. We hebben het boek voorgelezen dat de kinderen van groep 2 zelf gemaakt hebben. We zagen veel trotse gezichten bij de kinderen van groep 2.  Het nieuwe thema starten we na de vakantie. Het thema gaat dan over familie.
Groep 3 is net gestart met het nieuwe thema genaamd smakelijk eten. We leren de letters: l, o, p, u, oe, h en ei. De kinderen kennen inmiddels al veel letters en woorden. In de klas kunt u aan de muur zien welke woorden en letters we al hebben geoefend.
Ook hebben we onze eerste fietsles gehad op het schoolplein. Het was in het begin even spannend maar de kinderen deden het al heel erg knap.


September 2018

Na de zomervakantie zijn wij weer hard aan de slag gegaan. Het was fijn om alle kinderen na de vakantie weer terug te zien. In de afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe kinderen in de klas bijgekomen. Fijn dat ze al snel gewend zijn in onze groep.
Wij hebben het eerste thema Thuis van Kleuterplein inmiddels afgesloten. De kinderen hebben mooie huizen geknutseld! Ook het eerste thema de nieuwe groep van lijn 3 hebben we al afgerond. De kinderen hebben al veel nieuwe letters en woorden geleerd, heel knap! Trots zijn de kinderen van groep 3 dat ze al een beetje kunnen lezen! Er wordt dus al weer hard gewerkt.
De

nieuwe themawoorden van Kleuterplein thema 2 een heel jaar rond zijn al mee naar huis gegeven. Groep 3 heeft de nieuwe leeswoorden meegekregen van thema 2, zo kunnen ze ook thuis extra oefenen.

Met rekenen oefent groep 2 met het tellen van aantallen en het oefenen met de cijfers. Groep 3 is hier ook mee bezig en oefent ook met het rekenrek en de eerste lessen met geld rekenen en meten zijn ook al geweest. In groepjes spelen we het spel ganzenbord. We gooien met 2 dobbelstenen. Knap hoor dat sommige kinderen al in een keer weten hoeveel stappen ze dan mogen doen. Andere kinderen tellen de stippen en lopen net zo veel stapjes. Fijn dat er goed wordt samengespeeld!Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders