agenda
 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

 • 16 juli 2018

  Zomervakantie

groep 2/3

Schooljaar 2017-2018

Feestdag juni 2018

Soms rekenen we buiten!


Maart 2018

Techniekmiddag


December 2017

Wat een gezellige tijd is de decembermaand. In de ontdekhoek is met pietjes gebouwd, in het huis is gespeeld met de verkleedkleren. We hadden mooie Sinterklaasboeken in de klas. We hebben ook een heel gezellig sinterklaasfeest gehad. Veel kinderen mochten bij Sinterklaas komen. Dat was hartstikke leuk. We hebben de welkoms- dans gedanst voor Sinterklaas, de pieten die deden goed mee met ons. Ook kregen we allemaal een groot cadeau, een knikkerbaan! We hebben samen pannenkoeken gegeten en een circuit gedaan met leuke spelletjes. Het was een hele feestelijke dag!
En wat waren wij blij dat er sneeuw lag! We hebben sneeuwballen naar elkaar gegooid en mooie sneeuwpoppen gemaakt. Het was super leuk!
Woensdagavond was ons kerstfeest. Wat zag de klas er gezellig uit. Alle lichtjes waren prachtig. De kinderen zagen er allemaal mooi uit. Juf Mylene heeft het  kerstverhaal vanuit de os en de ezel verteld. Ze had mooie vertelplaten erbij. Tussendoor zongen we de liedjes die we geoefend hadden. Na het prachtige verhaal zijn we in het donker even gaan buiten spelen. Dat was reuze spannend. Binnen werden de tafels gedekt. We hebben heerlijk met elkaar gegeten en gedronken. Wat was er veel! We bedanken iedereen voor het lekkere drinken en de heerlijke hapjes. We hebben ervan genoten.
We wensen iedereen fijne kerstdagen toe en een gelukkig nieuwjaar! En even lekker uitrusten, dat hebben de kinderen wel verdiend.

November 2017

Bij ons in groep 2/3 zijn we hard aan het werk. We leren veel nieuwe letters en woorden lezen. Ook lezen de kinderen samen in boekjes, dat heet duo-lezen.
We hebben sinds kort nieuwe hoeken bij ons in de klas. We hebben een ontdekhoek, waar kinderen met blokjes, bekertjes en stokjes de mooiste bouwwerken maken. Zo worden er torens gemaakt en ook de stoomboot van Sinterklaas.
De kinderen hebben meegedacht over onze hoeken. Ze wilden graag een creatieve hoek. Hierin liggen kleurplaten, maar ook bekertjes waar op getekend kan worden. Ook hebben we een verfhoek die goed wordt gebruikt. Veel kinderen hebben al lekker geverfd.
Er is een tafel met allemaal rekenspelletjes waar tijdens de rekenles veel gebruik van wordt gemaakt.
Sinds kort is er ook een woordmuur in de klas. Hierop hangen de woorden die we leren bij de leesmethode Lijn 3.
We hebben pas een verkeersles gehad bij ons op school. We hebben geleerd hoe je moet opstappen bij het fietsen, hoe je moet remmen en hoe je je fiets kan parkeren.
Ook hebben we mee gedaan met het nationale schoolontbijt.
Wat een gezelligheid allemaal bij ons in groep 2/3.
De komende tijd zijn wij heerlijk aan het werk over Sinterklaas en Kerst.
Kom gerust eens een keertje kijken bij ons in de klas.

Hallo allemaal,

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op de website van onze school! Wij zijn al 3 weken aan het werk en dat gaat eigenlijk hartstikke goed. We hebben al een hoop nieuwe letters geleerd en kunnen al korte woorden en zinnen lezen. Dit jaar zijn we gestart met een nieuwe leesmethode ‘lijn 3’. De buschauffeur rijdt ons naar 12 haltes en daar leren wij nieuwe letters, woorden, spellen en van alles over de wereld waarin wij leven.
Met rekenen leren we ook heel veel. Zoals: groepjes maken, meer en minder en vingers tellen, fiches tellen met geld betalen.
Ook zijn we al 1 keer naar de bieb gewandeld. Ieder kind mocht een boek kiezen.
We werken over het thema vakantie en de nieuwe groep. We zijn goed gestart en hebben zin om er een heel gezellig en leerzaam jaar van te maken. Neemt u nog eens een kijkje op de website? Wij zullen daar stukjes plaatsen van wat we zo allemaal meemaken in groep 2/ 3.

Groetjes de juffen en meesters van groep ⅔

Vinden jullie het leuk om wat boeken van onze nieuwe leesmethode te bekijken ga dan naar: https://www.malmberg.nl/basisonderwijs/methodes/lezen/lijn-3/lesmateriaal-lijn-3.htm
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders