agenda
 • 27 november 2018

  GO! BTS

  14:45-15:45

 • 29 november 2018

  Groepsbespreking| groepen 1-4 vrij

 • 29 november 2018

  NB 7

groep 4

Schooljaar 2018-2019

Oktober 2018

Herfst

Ondanks de nog warme temperaturen is toch de herfst aangebroken. In de klas zijn we dan nu ook aan het knutselen over de herfst. Een vier seizoenen boom, uil, slak en spinnenweb.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek werd geopend door meester Gerard. Hij las aan groep 1 t/m 4 voor over Kikker en zijn vrienden. Daarna gingen we aan de slag met het thema Vriendschap; Kom erbij. Samen bedachten we wat hier goed bij paste en de juf vulde dit nog aan met wat andere idee├źn. Zo maakten we oa. een eigen boek, deden een puzzel met woorden rond het thema, lazen sommigen voor aan de hele klas, mochten we een lievelingsboek meenemen, maakten we vrienden armbandjes, werden we voorgelezen door de kinderen uit groep  7 en hadden we een gezellige spelletjesmiddag als afsluiting.

    

Dierendag

Op deze dag mochten de kinderen een knuffel mee naar school nemen. De knuffels gingen gezellig samen op een groepsfoto.

 

Verkeersles op het plein

De fiets mee naar school en dan mochten we weer een leuke les buiten hebben. De kinderen gingen langs drie onderdelen waar ze oefenden om:

 • langzaam te fietsen (zonder om te vallen), hard te fietsen en dan een noodstop te maken
 • over je schouder kijken voor je een bocht maakt en je hand uit te steken als je de bocht wil maken
 • tussen de pionnen door, remmen en afstappen

Bedankt ouders, dat jullie bij de onderdelen stonden om ons te helpen!

Herfstvakantie

De eerste 8 weken zitten er alweer op. De tijd gaat snel. We hebben al een boel dingen geleerd en zijn al aardig gewend in groep 4. Na de vakantie gaan  we verder met 27 kinderen in de klas. Welkom bij ons in groep 4. Maar eerst een week vakantie. Veel plezier en tot maandag 29 okt.

_____________________________________________________________________________________________

Augustus 2018

Groep 4 heeft dit jaar 26 leerlingen en 2 juffen. Op maandag en vrijdag staat juf Ancilla voor de groep en op dinsdag, woensdag en donderdag juf Ruth. We zijn al volop bezig met nieuwe dingen leren en gaan nog veel meer erbij leren. De eerste 2 weken zitten er al weer op en we kunnen terug kijken op veel leerzame momenten. Zo hebben we de eerste spellingslessen achter de rug. Hebben we geleerd waar water vandaan komt en waar het verder naar toe gaat. Zijn de eerste kanjerspelletjes uitgevoerd en hebben we veel liederen gezongen. Tussendoor proberen we tijd te maken voor een spelletje of een dansje. Daarna kunnen we er weer verder met het werk.

We proberen gedurende het schooljaar nieuwe stukjes te plaatsen, zodat u op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen binnen onze gezellig groep.

Groetjes juf Ruth en juf Ancilla

 

 
Hoofdgebouw:
Lupinesingel 11, 2403 CM Alphen aan den Rijn
T 0172 - 421 846
destromen@scopescholen.nl


Dependance:
Batenstein 16, 2403 PH Alphen aan den Rijn
T 0172 - 444 500
destromen3@scopescholen.nl

SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders